default-image

Με γεμάτη ατζέντα η "γαλάζια" παγκρήτια σύσκεψη

Κρήτη
Με γεμάτη ατζέντα η "γαλάζια" παγκρήτια σύσκεψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "καυτή" κεντρική επικαιρότητα, με σημείο αναφοράς το προσφυγικό, οι επικείμενες μάχες στη Βουλή, όπως η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά και τα εσωκομματικά μετά την αλλαγή προεδρικής σκυτάλης, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της χθεσινής παγκρήτιας "γαλάζιας" σύσκεψης.

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο και στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" η παγκρήτια σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ., στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εργασιών, ενόψει του 10ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Ουσιαστικά αυτή ήταν η δεύτερη παγκρήτια κομματική συνδιάσκεψη, μετά την αντίστοιχη που είχε γίνει προ ημερών από το τοπικό στρατόπεδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παρουσία μάλιστα και της επικεφαλής Φώφης Γεννηματά.

Το τοπικό "γαλάζιο" στρατόπεδο βρίσκεται σε ένα σχετικό αναβρασμό, μια κινητικότητα, αφενός με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις και αφετέρου την προεδρική διαδοχή και την επόμενη ημέρα της Ν.Δ., ενόψει βεβαίως και του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος.

Στο χθεσινό παγκρήτιο "γαλάζιο" ραντεβού υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς στελεχών και φίλων του κόμματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αν. γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο τ. πρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ δεν παρευρέθηκε τελικά ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. και βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης. Το "παρών" έδωσαν επίσης στελέχη της Γραμματείας του Οργανωτικού της Ν.Δ. και στελέχη της παράταξης και των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

Στη διάρκεια της χθεσινής παγκρήτιας σύσκεψης της Ν.Δ. υπήρξαν πολλές ομιλίες και τοποθετήσεις. Πέρα από το εσωκομματικό μέτωπο και την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών στην οργανωτική δομή, στο πορφίλ και γενικώς στην αναδιάταξη της παράταξης, από την ατζέντα δεν έλειψε και η "καυτή" επικαιρότητα.

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ως προς το προσφυγικό, δεδομένου και του χθεσινού μαραθώνιου συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Ιδιαίτερη κουβέντα και ανάλυση έγινε επίσης και στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων Μαξίμου-δανειστών, με ορόσημο την αξιολόγηση.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_6h17ny7c/

Ενόψει του συνεδρίου της Ν.Δ. απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν νέα πνοή στην πολιτική και στη δημιουργική, όπως είπαν προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος.

Βασικές ημερομηνίες των προσυνεδριακών διαδικασιών προς το 10ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. είναι μεταξύ άλλων:

Οι εκλογές συνέδρων στις 3 Απριλίου. Το συνέδριο της ΟΝΕΔ στις 9 και 10 Απριλίου. Οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων Νομαρχιακών Οργανώσεων στις 17 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News