Ειδήσεις

Από τη δράση κατά των χημικών στη δράση για το προσφυγικό

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την οργανωτική ετοιμότητα των φορέων σε περίπτωση που χρειαστεί η Κρήτη το επόμενο διάστημα να φιλοξενήσει πρόσφυγες, έγινε χθες στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Δημιουργήθηκε το συντονιστικό όργανο το οποίο αναλαμβάνει πλέον τον προγραμματισμό δράσεων φορέων και εθελοντών οι οποίοι θα αναλάβουν τη φροντίδα προσφύγων, εάν και όποτε χρειαστεί, και μάλιστα μακριά από φοβικά σύνδρομα όπως τονίστηκε.

Η ώρα που η Κρήτη θα πρέπει να ανοίξει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί τους πρόσφυγες προσφέροντας φιλοξενία, είδη πρώτη ανάγκης και περίθαλψη στους νοσούντες, όπως όλα δείχνουν έφτασε. Μετα τους δήμους που οργανώνονται για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η υποδοχή προσφύγων, δημιουργείται πλέον συντονιστικό όργανο για το συντονισμό εθελοντών και φορέων. 

Σύμφωνα μάλιστα με το Ρούσσο Κυπριωτάκη που μετέχει στο συντονιστικό όργανο ,δέχεται καλά μηνύματα από τους Κρητικούς για το θέμα καθώς υπάρχει ακόμα απόθεμα ανθρωπιάς.

Μια πρώτη επαφή των ενδιαφερόμενων πλευρών υπήρξε την Παρασκευή στην αίθουσα Ανδρόγεω.  Ακόμα κι αν παραμένει άγνωστο αν θα μεταφερθούν πρόσφυγες στην Κρήτη και πότε θα συμβεί αυτό, το νησί θα πρέπει να είναι πανέτοιμο και οι φορείς οργανωτικά προετοιμασμένοι. Μάλιστα όπως τονίστηκε η προσπάθεια γίνεται μακριά από φοβικά σύνδρομα που καιρούς καταγράφονται.

Οι Έλληνες και δη οι Κρητικοί που έχουν νιώσει τον πόνο της προσφυγιάς μπορούν να καταλάβουν και να απλώσουν το χέρι σε όσους βιώνουν την απόγνωση. Και οι εθελοντές στην Κρήτη, φαίνεται ότι είναι πολύ περισσότεροι από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ρεπορτάζ:

Φιλία Σαριδάκη- Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια