Ειδήσεις

Οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των προσφύγων

Όλοι μας το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός ανθρώπινου δράματος  χωρίς προηγούμενο: του δράματος  χιλιάδων προσφύγων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν τις οικογένειές τους από τη λαίλαπα του πολέμου και προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας. Κανείς μας δε μένει ασυγκίνητος στους καθημερινούς πνιγμούς ανθρώπων στο Αιγαίο, με τους περισσότερους απ αυτούς γυναίκες, παιδιά ή βρέφη.

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχοντας ενεργά σ' αυτήν την προσπάθεια και καθώς ήδη γίνεται δέκτης διενέργειας τέτοιων προσπαθειών από σχολεία του νομού μας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προτείνει στους συναδέλφους:

•      Να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές με συζητήσεις που αφορούν στους πρόσφυγες, αν τυχόν δεν έχει ήδη γίνει.

•      Να συντονίσουν μαζί με τους μαθητές ως τις 18/3 τη συγκέντρωση είτε ανά σχολείο είτε  στα γραφεία της ΕΛΜΕ(1ο Γυμνάσιο Χανίων Πλατεία Αγοράς) από Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 καθημερινά από 18:00 έως 20:00μμ ειδών πρώτης ανάγκης (Δείτε τη σχετική λίστα στο τέλος). Στη συνέχεια σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ και με ευθύνη της θα αποσταλούν στις περιοχές της Ελλάδας που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

•      Διοργανώνουμε συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Σάββατο 12 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων Πλατεία Αγοράς στις 13:00μμ με  συγκροτήματα μαθητών- εργαζομένων - εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, επίσης μπορούν να φέρνουν τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συλλέξει.

Διεκδικούμε από την ΟΛΜΕ να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την παροχή ενός 2ωρου στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την Παρασκευή 18/3 ή στις 21/3, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, με σκοπό τη διενέργεια δράσεων στα σχολεία, συναδέλφων και μαθητών, με θέμα το προσφυγικό.

•      Υπενθυμίζουμε την απόφαση μας ως ΕΛΜΕ να συμμετέχουμε μαζικά στη διεθνή μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού και στη διαδήλωση το Σάββατο 19/3, που πραγματοποιείται και στα Χανιά στις 12 το μεσημέρι, στην Αγορά.

ΛΙΣΤΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ (παρακαλούμε μόνο τα αναφερόμενα!): 

1. Ρουχισμός & εφόδια


Sleepingbags
Αδιάβροχα ενηλίκων (πόντσο)
Αδιάβροχα παιδικά
Κάλτσες (απορροφητικές)
Εσώρουχα (από βιοτεχνία)
Μάρσιπους για μωρά
Σακίδια πλάτης
Εσώρουχα ισοθερμικά
Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης2. Τρόφιμα


Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ)
Γάλα σε σκόνη
Τσάι (απλό)
Χυμοί
Κρουασάν
Σταφίδες
Μπισκότα
Μακαρόνια
Κριθαράκι


3. Είδη προσωπικής υγιεινής


Μωρομάντηλα
Χαρτομάντηλα
Χαρτί υγείας
Πάνες για μωρά
Ξυραφάκια
Σερβιέτες
Οδοντόβουρτσες
Οδοντόκρεμες
Σαμπουάν
Αφρόλουτρα
Σαπούνι πλάκα
Μπιμπερό

Σχόλια