Ειδήσεις

Έφυγε ο καπετάν Χαράλαμπος Γιανναδάκης

Πλήρης ημερών και με βαριά ιστορία στους ώμους του έφυγε από τη ζωή ένας από τους συνιδρυτές της Εθνικής Αντίστασης , ο συνταγματάρχης Χαράλαμπος Γιανναδάκης, πατέρας του αείμνηστου ιδρυτή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκου Γιανναδάκη.

Ο εκλιπών αποτέλεσε μία εμβληματική προσωπικότητα με πλούσιο αγώνα στην Μάχη της Κρήτης με το θάρρος και την γενναιότητα του να αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του , δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το παρατσούκλι του ήταν «Χάρος» . Ο Χαράλαμπος Γιανναδάκης εξέδωσε και δύο βιβλία στα οποία περιέγραφε τους αγώνες που δόθηκαν στην κατοχή και τα οποία αποτελούν μία σημαντική πηγή πληροφόρησης για εκείνη την εποχή .

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί στον Ι.Μ.Ν του Αγίου  Μηνά και θα ταφεί στον Κρουσώνα (τόπο καταγωγής του) όπως ήταν η επιθυμία του .

Στο άγγελμα του θανάτου της εμβληματικής μορφής της Εθνικής Αντίστασης Χαράλαμπου Γιανναδάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:Να εκφράσει τα συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής στην οικογένειά του.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την κηδεία του εκλιπόντος.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Έφυγε και ο τελευταίος Καπετάνιος του τόπου μας, ο Χαράλαμπος Γιανναδάκης. Μια σπουδαία μορφή της Αντίστασης, επίλεκτο μέλος από συστάσεως και εκ των συναρχηγών της περιβόητης ομάδας Σατανά του Κρουσώνα, που με την ανδρεία και τις πράξεις του συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.Άνθρωπος γενναίος, ευθείς και αυθεντικός, αποτελούσε παράδειγμα για όλους μας και η μνήμη θα είναι αιώνια. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Σχόλια