default-image

Μάθημα ανθρωπιάς: 81χρονη ζωγραφίζει Τοίχους Καλοσύνης

Κρήτη
Μάθημα ανθρωπιάς: 81χρονη ζωγραφίζει Τοίχους Καλοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωτοβουλία του Τοίχου Καλοσύνης , την οποία και είχε αναδείξει πρώτο το neakriti. gr εξαπλώνεται ραγδαία πλέον σε όλο το νησί και τα μέλη της που ξεκίνησαν δειλά δειλά το ταξίδι της προσφορά, της στήριξης προς το συνάνθρωπο , ξεκινούν εξορμήσεις προς την ενδοχώρα και συγκεκριμένα προς Αρκαλοχώρι και τις Αρχάνες όπου οι κάτοικοι έχουν δηλώσει παρόν σε αυτό το κύμα που τείνει να εξελιχθεί σε τσουνάμι  συμπαράστασης.

Μέσα σε όλα αυτά ξεχωρίζει ,η αστείρευτη θέληση μίας ηλικιωμένης 80 ετών που όχι μόνο δεν το βάζει κάτω αλλά η εσωτερική δύναμη που απορρέει από μέσα της ,φουντώνει ολοένα και περισσότερο το πάθος της  για την ίδια τη ζωή. Η κατάντια της σημερινής κοινωνίας δεν την αφήνει ασυγκίνητη παρά το προχωρημένο της ηλικίας της . Δίνει μάλιστα το δικό της μάθημα ανθρωπιάς με έναν ξεχωριστό τρόπο που προκαλεί θαυμασμό στους νεότερους και ώθηση να συνεχίσουν να αγωνίζονται και πάντα να βοηθούν το διπλανό τους. Τι κάνει λοιπόν; Το πιο απλό αλλά και συνάμα το πιο ουσιαστικό ,εκείνο που θα την κάνει να  αισθανθεί ότι  βοήθησε και εκείνη στην μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

Πιάνει το πινέλο της και ξεκινάει με το χαμόγελο στα χείλη  να ζωγραφίζει τα δικά της κρεμαστάρια που θα τοποθετηθούν στους Τοίχους. Μια κίνηση όλο νόημα που περνάει μηνύματα ανθρωπιάς και παραδειγματισμού αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι παρά την οικονομική δυσκολία του καθενός το σύνθημα είναι κοινό:ένας για όλους και όλοι για έναν."Να κάνω κι εγώ κάτι γι' αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για την ψυχή μου... »,είπε συγκινημένη στα μέλη της πρωτοβουλίας , την ώρα που  παρέδιδε τα πρώτα της «έργα», αποδεικνύοντας ότι η αλλυλεγγύη χρόνια δεν κοιτά.

Και τα  παιδιά διδάσκουν αλληλεγγύη μέσα από τον Τοίχο Καλοσύνης

Ήδη τα σχολεία το ένα μετά το  άλλο ζητούν να συνδράμουν και να σταθούν αρωγοί σε αυτήν την ιδέα ,και τα μέλη της Πρωτοβουλίας δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την τεράστια αποδοχή που έχουν δεχτεί από τους πολίτες όλων των ηλικιών και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αφού η δράση τους με αφετηρία στο Ηράκλειο δεν μετράει ούτε ένα μήνα καλά καλά . Λύκεια γυμνάσια δημοτικά νηπιαγωγεία ακόμη και ειδικά σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί δημιουργούν μια αλυσίδα αγάπης, στην μέση της οποία βρίσκεται ο άνθρωπος που αιμορραγεί οικονομικά και απλώνει χέρι για να καταφέρει να ζήσει.  

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπουη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News