Ειδήσεις

Χωρίς όπλα στον κίνδυνο-Πολυτέλεια το αλεξίσφαιρο των 700€

Χωρίς "όπλα" στη μάχη κατά της εγκληματικότητας η ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη. Ειδικοί φρουροί εξομολογούνται σε δραματικό τόνο στο φακό της "ΚΡΗΤΗ ΤV" πως οι μνημονιακές πολιτικές απειλούν την ασφάλεια τους καθώς περιπολούν με ληγμένα αλεξίσφαιρα, είτε πληρώνουν από την τσέπη τους για να τα αγοράσουν.

Συγκεκριμένα απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο πέφτουν καθημερινά στη μάχη με την εγκληματικότητα οι ειδικοί φρουροί της Κρήτης που αναγκάζονται να περιπολούν με ληγμένα αλεξίσφαιρα.

Πολυτέλεια το αλεξίσφαιρο αξίας...700€

Η "γύμνια" και οι σοβαρές ελλείψεις φέρνουν αντιμέτωπο το προσωπικό με το δίλλημα της αυτοπροστασίας, είτε του καθήκοντος από τη στιγμή που όπως εξηγούν κανείς πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να προμηθευτεί αλεξίσφαιρο το οποίο σήμερα κοστίζει  700€.

Το σήμα κινδύνου ψάχνει μάταια αποδέκτη καθώς όπως εξηγούν, οι περισσότεροι συνάδελφοι τους έχουν να παραλάβουν δεύτερη στολή από τη μέρα που κατατάχθηκαν.

Συρρίκνωση σε ανθρώπινο δυναμικό

Με δραματικούς τόνους περιγράφουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και τη συρρίκνωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Η  έκκληση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ηρακλείου για άμεσες ενισχύσεις φτάνει ακόμη και σους πολιτικούς αρχηγούς.

Η ισορροπία τρόμου που θέλει στο νομό Ηρακλείου έναν αστυνομικό να αντιστοιχεί προς 400 πολίτες και στο Λασίθι ένας προς 420, προκάλεσε έκπληξη στη Φώφη Γεννηματά που συναντήθηκε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Ηρακλείου κατά την επίσκεψη της στην Κρήτη.

Τόσο ο βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου όσο και ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, δεσμεύτηκαν να ζητήσουν άμεσα απαντήσεις στη Βουλή από το Νίκο Τόσκα για την ενίσχυση της ΕΛΑΣ στην Κρήτη ενόψει της τουριστικής περιόδου αλλά και των καταιγιστικών εξελίξεων στο προσφυγικό.

Ρεπορτάζ:Έλλη Κοκάλη

Σχόλια