default-image

Στα μαλακά η 16μελής σπείρα για τις μεγάλες κλοπές

Κρήτη
Στα μαλακά η 16μελής σπείρα για τις μεγάλες κλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα "μαλακά" έπεσαν οι κατηγορούμενοι που εμπλέκονταν στην υπόθεση της σπείρας που φέρεται να είχε προχωρήσει σε κλοπές τεράστιων ποσοτήτων μελιού, επίπλων, οικιακών συσκευών, οχημάτων, αλλά και... προβάτων.

Ειδικότερα, το μεσημέρι, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αθώωσε 10 από τα συνολικά 16 άτομα που κάθονταν στο εδώλιο.

Όσον αφορά στους τρεις βασικούς κατηγορούμενους, ηλικίας 42, 45 και 33 ετών, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης, οι οποίες ωστόσο αποφασίστηκε να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, οι τρεις αυτοί κατηγορούμενοι - οι οποίοι μέχρι και σήμερα ήταν προφυλακισμένοι - αφήνονται ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, στον 42χρονο και τον 45χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 2 μηνών, ενώ ο 33χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 1 μηνός. Σημειώνεται ότι και για τους τρεις, το Δικαστήριο επέβαλε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 3 χρόνια.

Τέλος, τρεις ακόμη κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 ετών. Πρόκειται για ένα άτομο που φέρεται να συμμετείχε σε κλοπές και δύο ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να έκλεψαν πρόβατα.

Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή της ποινής, ενώ στους άλλους δυο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης - επίσης - 3 ετών και χρηματική ποινή 4000 ευρώ. Επειδή, ωστόσο, οι δυο τελευταίοι δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, το Δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της ποινής τους προς "5 ευρώ ημερησίως".

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News