Ειδήσεις

"Είδα το δάσκαλο μου να φιλάει και άλλα παιδιά"

Σε λεπτομέρειες άκρως ανατριχιαστικές που προκαλούν οργή και αποτροπιασμό ,αναφέρθηκε η ψυχολόγος- παιδαγωγός Σταυρούλα Δελιμπαλταδάκη  που βρέθηκε στο πλευρό της 8χρονης από την Ιεράπετρα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστή τον 52χρονο δάσκαλο που κρίθηκε προφυλακιστέος αφού ομολόγησε τις ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.

"Τα παιδιά ήταν λαλίστατα και πολύ εκφραστικά. Οι λεπτομέρειες ήταν ανατριχιαστικές. Τα παιδιά είπαν πως είχαν δει το δάσκαλο την ώρα του μαθήματος αλλά και την ώρα του διαλείμματος να ακουμπάει, να αγκαλιάζει και να φιλάει και άλλα παιδάκια, με αφορμή την καλή επίδοσή τους στο σχολείο", σημειώνει η ψυχολόγος- παιδαγωγός σύμφωνα με το star.gr και προσθέτει :"ήταν  δύσκολη και άβολη η κατάσταση και για μένα και για την οικογένεια που ήταν αναστατωμένη. Ο δράστης ήταν αγαπητός και αποδεκτός. Αυτό ήταν το προφίλ του, όπως συμβαίνει με τους παιδόφιλους για να διατηρείται κρυφή η δράση τους."

Υπενθυμίζοντας ότι ο δράστης, είχε πείσει τους γονείς να κάνει μαθήματα στα παιδιά στο σπίτι τους, όπου και προέβη σε ασελγείς πράξεις αναφέρει επίσης : "Είχε απαιτήσει από την μητέρα των διδύμων, να μην κάνουν μαζί μάθημα στο σπίτι. Μάλιστα, έκλεινε πόρτες, παντζούρια, κουρτίνες. Επίσης την παρότρυνε να αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές από το δωμάτιο των παιδιών. Είχε μια αλλόκοτη συμπεριφορά. Τα δίδυμα είπαν στους γονείς ότι η συμπεριφορά του δασκάλου ήταν ίδια και στο αγόρι και στο κορίτσι. Το αγόρι όμως αντιδρούσε και είπε στους γονείς ότι δεν θέλει να συνεχίσει τα φροντιστηριακά μαθήματα στο σπίτι όπως και έγινε, σε αντίθεση με το κορίτσι.Ο δάσκαλος έλεγε στους γονείς πως ο μικρός είναι κακομαθημένος και αντάρτης και μετά ασχολήθηκε μόνο με το κορίτσι".

Τέλος, όπως αποκαλύπτει, "το κορίτσι άρχισε να κλαίει εύκολα και να είναι απόμακρη. Οι γονείς παρατήρησαν την αλλαγή της συμπεριφοράς της μικρής, η οποία όμως δεν αποκάλυπτε  τον Γολγοθά της. Τελικά όμως μίλησε σε μία φίλη της μαμάς της, την οποία εμπιστευόταν πολύ. Με τον τρόπο αυτό οι γονείς έμαθαν την φρίκη που περνούσε η 8χρονη και προχώρησαν στη βιντεοσκόπηση."

Ο δάσκαλος είχε πείσει το κοριτσάκι να έχει μυστικά από τους γονείς της και τον αδερφό της. Την είχε κάνει να νιώθει υπεύθυνη για τα συναισθήματα του ιδίου. Για το λόγο αυτό η μικρή είχε σωματοποιήσει το στρες. Ο δράστης είχε άριστο προφίλ και μεγάλη πειθώ στους γονείς. Ήταν υπεράνω υποψίας».

Η ψυχολόγος- παιδαγωγός Σταυρούλα Δελιμπαλταδάκη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες για τη Ζήνα», στο star.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπαιδευτικός που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο συνελήφθη έπειτα από καταγγελία των γονέων ενός ανήλικου κοριτσιού, οι οποίοι είχαν υποψιασθεί τη συμπεριφορά του αλλά και με βάση υλικό από κάμερα που τοποθέτησαν, καταγράφοντας τις κινήσεις του στο δωμάτιο του 8χρονου κοριτσιού που του έκανε μάθημα, ενώ η μητέρα του είχε δηλώσει σοκαρισμένη: «Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Φρίκη» για το υλικό που είχε καταγραφεί.

Παράλληλα, στην αστυνομία έχει γίνει και σειρά καταγγελιών και από άλλους γονείς για τη δράση του εκπαιδευτικού, που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Σχόλια