default-image

Καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Κρήτη
Καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητική είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Σχολείου Ηρακλείου στον πανεπιστημιακό χώρο της Κνωσού.

Το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με το ν. 3376/2005 και είναι το μόνο στην Ελλάδα που το ελληνικό κράτος έχει δεσμευτεί για τη λειτουργία του λόγω της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ εφαρμόζει πρόγραμμα μαθημάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο εκπαίδευσης.

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι «Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου αποτελεί η στέγαση του και οι κτιριακές υποδομές του, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου σχολείου. Η σχεδιαζόμενη στέγασή του στον πανεπιστημιακό χώρο της Κνωσού θα δώσει οριστική λύση στο στεγαστικό ζήτημα του Ευρωπαϊκού Σχολείου. Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει συμφωνήσει να παραχωρήσει έκταση 4,7 στρεμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου με σκοπό την μετεγκατάστασή του.    

Η υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης είχε σχεδιαστεί για τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει υπογραφεί. Η καθυστέρηση αυτή σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη επένδυση στον ίδιο χώρο για τη δημιουργία Μινωϊκού Κέντρου έχει αρχίσει να δημιουργεί μια ανησυχία για το εάν τελικά θα παραχωρηθεί ο προαναφερόμενος χώρος για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου».

Επίσης, τονίζεται ότι «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπογραφεί άμεσα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης, που ταλαιπωρεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ακόμη περισσότερο, διότι αποτελεί το μοναδικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας που συνυπάρχουν και «συστεγάζονται» η εθνική με την ευρωπαϊκή κουλτούρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News