default-image

Ξανανοίγουν τα πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ;

Κρήτη
Ξανανοίγουν τα πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι η επαναλειτουργία ορισμένων κλειστών δημοτικών πάρκινγκ του Ηρακλείου, και μάλιστα με αντίτιμο για τους οδηγούς!

Η προοπτική επαναλειτουργίας των πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ περνά μέσα από το "μάστερ πλαν" της Λότζιας για την παραχώρηση και διαχείριση των ενετικών τειχών από το Δήμο Ηρακλείου, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το μάστερ πλαν, όπως έχουμε γράψει, έχει ως κεντρική φιλοσοφία ένα αυτο-χρηματοδοτούμενο, βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης για το σύνολο της ενετικής οχύρωσης. Με άλλα λόγια δηλαδή, ο Δήμος προτείνει χρήσεις και δραστηριότητες στα τείχη που θα αποφέρουν έσοδα, τα οποία και στη συνέχεια θα διατίθενται για τη λειτουργία και τη συντήρηση του σπουδαίου μνημείου.

Τέτοιες δράσεις με χαρακτήρα εισπραξιμότητας είναι η λειτουργία αναψυκτηρίων πάνω στα τείχη, καθώς επίσης η λειτουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης. Επαναλειτουργία δηλαδή ορισμένων κλειστών εδώ και πολύ καιρό πάρκινγκ της ΔΕΠΤΑΗ σε επαφή με την τάφρο, στα οποία οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν πληρώνοντας ειδικό εισιτήριο, τα έσοδα από το οποίο βεβαίως θα επενδύονται ξανά στη συντήρηση του μνημείου.

Ειδικότερα, στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρεται: «Αναφορικά με τη χρήση και τη "λειτουργία υπαίθριων χώρων στάθμευσης στην περιοχή της τάφρου των ενετικών τειχών και σε κοινόχρηστους γειτονικούς χώρους" έχει αποφανθεί το υπουργείο Πολιτισμού με την υπ' αριθμό ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΒΜΑ/ΤΑΧΜΑΕ/256289/139182/9246/3936/26-2-2014 απόφασή του. Πρόταση του Δήμου είναι να επανεξεταστεί το θέμα των χώρων στάθμευσης σε σχέση με τη σωστή λειτουργία και χρήση του μνημείου και των πολιτιστικών χώρων με την έκδοση ειδικού εισιτηρίου, λαμβάνοντας υπόψη στη λειτουργία των χώρων στάθμευσης τη μη πρόκληση "άμεσης και έμμεσης βλάβης" στο μνημείο...».

Ρεπορτάζ:Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News