Ειδήσεις

Χτύπησαν δημοτικό και άφησαν και πεσκέσι

Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν το πρωί μαθητές και δάσκαλοι του 15ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου διαπιστώνοντας ότι άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιές σε μια από τις εξωτερικές αίθουσες . Συγκεκριμένα  οι επιτήδειοι έσπασαν το τζάμι της πόρτας στην αίθουσα  πολλαπλών χρήσεων ενώ  τελειώνοντας ανενόχλητοι τη δράση τους και δίχως να τους αντιληφθεί ουδείς , δεν κάλυψαν εντελώς τα ίχνη τους αφήνοντας  μάλιστα στο σημείο και δύο κουτάκια μπύρας .

"Η δύναμη με την οποία χτύπησαν ήταν μεγάλη αρκεί να σας αναφέρω ότι έχουμε βάλει διπλό τζάμι και  κατάφεραν να το σπάσουν." Δηλώνει στο neakriti.gr  ο διευθυντής του σχολείου Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης  εμφανώς προβληματισμένος.

"Δε γνωρίζουμε ποιοι είναι, εκτιμώ πιτσιρικάδες . Σε κάθε περίπτωση οι πράξεις αυτές δεν είναι σωστές και ευθύνη  στο θέμα αυτό της παραβατικότητας έχουν και οι γονείς εφόσον πρόκειται για ανήλικους ," προσθέτει ο διευθυντής. Το πρωί στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας  Ηρακλείου ενώ τα παιδιά που έκαναν μάθημα στην αίθουσα πολλαπλών χρειάστηκε σήμερα να φιλοξενηθούν σε άλλη  αίθουσα.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το σχολείο  μπαίνει στο στόχαστρο αγνώστων. Στο πρόσφατο παρελθόν ,άτομα  άγνωστα είχαν βάλει φωτιά σε κάδους που είχαν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου ,ενώ ανήμερα των Φώτων ανήλικοι  είχαν καταφέρει να βρουν δίοδο και να ανέβουν στην ταράτσα του σχολείου ,ακουμπώντας μάλιστα το αλεξικέραυνο. Αμέσως χτύπησε ο συναγερμός του σχολείου, έσπευσε ο διευθυντής και οι ανήλικοι ταραξίες πιάστηκαν στα πράσα από  άνδρες της αστυνομίας που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο.

Για το σημερινό περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο σύλλογος Γονέων  ενώ θα υπάρξει και σύσκεψη των δασκάλων  για την λήψη ενδεχομένως μέτρων που θα αλλάξουν την καταστάση και θα απομακρύνουν τέτοιου είδους φαινόμενα προκειμένου να επέλθει εκ νέου η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας ακόμη και για τις ώρες που δεν γίνονται μαθήματα στη συγκεκριμένη σχολική κοινότητα.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια