Ειδήσεις

Παίρνει σάρκα και οστά η Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Έργο πνοής για το ΠΑΓΝΗ και γενικότερα την Κρήτη αποτελεί η παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου που σήμερα εγκαινιάστηκε παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, κ. Πέτρου Γιαννουλάτου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, που υλοποιήθηκε μετά από επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης του νοσοκομείου και με την ενεργή υποστήριξη της Διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του υπουργείου Υγείας.

Είναι η μόνη δομή που λειτουργεί στο πλαίσιο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, παρέχοντας σε παιδιά και νεαρούς, έως και 18 ετών, πάσχοντες τη δυνατότητα νοσηλείας και εξειδικευμένων, δωρεάν, δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η κλινική ξεκίνησε τη λειτουργία της πιλοτικά, στις 10.9.2014 και από 29.1.2015 είναι ικανή και για νοσηλεία με την ανάπτυξη εφτά (7) κλινών, ενώ τους επόμενους μήνες στόχο κοινό αποτελεί, η πλήρη ανάπτυξη της με δέκα (10) κλίνες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ, με την παρουσίαση της κλινικής και του έργου της. Ακολούθως, στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η τέλεση του αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο στις εγκαταστάσεις της κλινικής και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία των Διοικήσεων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του ΠΑΓΝΗ, της Περιφέρειας Κρήτης και άλλων προσκεκλημένων φορέων του υγειονομικού τομέα.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια