default-image

Συνέχεια σήμερα στη δίκη των μεγάλων κλοπών

Κρήτη
Συνέχεια σήμερα στη δίκη των μεγάλων κλοπών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η δίκη των συνολικά 16 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις κλοπές τεράστιων ποσοτήτων μελιού, επίπλων, οικιακών συσκευών, οχημάτων, προβάτων και πλήθους άλλων αντικειμένων αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.Η δίκη, η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί με την πρόταση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και - κατά πάσα πιθανότητα - την έκδοση της απόφασης.

Στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκαν - μεταξύ άλλων - οι απολογίες των κατηγορουμένων. Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι, ηλικίας 42, 45 και 33 ετών, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα όσων φέρονται να συμμετείχαν στις κλοπές, ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Τα εν λόγω άτομα παρουσιάστηκαν ενώπιον της Έδρας μετανιωμένα, ενώ, όπως είπαν, έχουν αποζημιώσει - είτε υλικά, είτε χρηματικά - τα θύματά τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι έχουν επιστρέψει τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες τους, ενώ όσον αφορά στα αντικείμενα που δε βρέθηκαν ποτέ, δήλωσαν ότι έχουν καταβάλει την αντίστοιχη χρηματική αποζημίωση στους παθόντες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε κι από τα περισσότερα θύματα, τα οποία έδωσαν χθες το "παρών" στο δικαστήριο και δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα τα δύο άτομα που φέρονται να έκλεψαν 22 πρόβατα, αυτά υποστήριξαν ότι είναι αθώα. Το ίδιο ισχυρίστηκε κι ένας άλλος κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια από τις κλοπές. Τέλος, σημειώνεται ότι όσοι από τους κατηγορούμενους βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες, όπως είναι η οπλοκατοχή, ομολόγησαν χθες τις πράξεις τους.

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News