default-image

Ιερά οργή για την καύση νεκρών με Συνοδική εγκύκλιο

Κρήτη
Ιερά οργή για την καύση νεκρών με Συνοδική εγκύκλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και με Συνοδική Εγκύκλιο, η Εκκλησία της Κρήτης ετοιμάζεται να «απαντήσει» στο θέμα της καύσης νεκρών, για την οποία προετοιμάζονται οι δήμοι με την δημιουργία αποτεφρωτηρίων.Ήδη οι ιεράρχες έχουν εκφράσει τη θέση τους κατά της καύσης, ωστόσο πλέον προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα ενημερώνοντας και τους Κρητικούς.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «συζήτησε το θέμα της καύσεως των νεκρών και ενημερώνει τον διακρινόμενο για την πίστη και την αγάπη του προς την Ορθόδοξη Παράδοση Κρητικό Λαό, ότι, η ταφή των κεκοιμημένων αποτελεί στοιχείο του Πολιτισμού και της ταυτότητάς μας και εκφράζει την τιμή και το σεβασμό προς την ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος.

Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να απευθύνει Συνοδική Εγκύκλιο, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, για το θέμα αυτό, προκειμένου να ενημερωθεί ο ευσεβής Λαός του Θεού».

Το προσφυγικό, το θέμα της καύσης των νεκρών και η Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας απασχόλησαν την Ιερά Σύνοδο που συνεδρίασε την Πέμπτη στο Ηράκλειο υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ειρηναίου.

Μετά τη συνεδρίαση της, η Ιερά Σύνοδος σε ανακοινωθέν της τονίζει ότι εκτός από τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, ασχολήθηκε με το θέμα της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη, τον προσεχή Ιούνιο.

Συμπαράσταση στους πρόσφυγες

Επίσης, την Ιερά Σύνοδο απασχόλησε το φλέγον θέμα των προσφύγων και «οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει στον τόπο μας τις τελευταίες ημέρες. Απευθύνει δε έκκληση προς κάθε αρμόδιο Φορέα και Όργανο, για την από κοινού αντιμετώπιση του όλου θέματος, με τις δέουσες ενέργειες και αποφάσεις. Ταυτόχρονα, η Εκκλησία Κρήτης, όπως έπραξε και κατά το παρελθόν, θα συμπαρασταθεί, από το υστέρημά της, στις ανάγκες των εμπερίστατων και πονεμένων συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News