default-image

Πλήρης επιβεβαίωση της Ν.Κ: Οι Δήμοι ετοιμάζονται για τους πρόσφυγες

Κρήτη
Πλήρης επιβεβαίωση της Ν.Κ: Οι Δήμοι ετοιμάζονται για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήρης επιβεβαίωση των αποκαλύψεων της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» ότι η Κρήτη ετοιμάζεται  -σε περίπτωση που απαιτηθεί- να υποδεχτεί πρόσφυγες. Όπως αποδεικνύει το έγγραφο που δημοσιεύει το neakriti.gr και κοινοποιείται σε όλους τους δήμους της Κρήτης η Αποκεντρωμένη διοίκηση ορίζει πλέον συνονιστικό φορέα στο νησί για τους πρόσφυγες και δεν είναι άλλος από τη Δ/νση Αστικής κατάστασης.

Η Δ/νση θα συντονίζει στο εξής τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου μέσω εθελοντών να υπάρξει οργανωτική ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν και να φιλοξενηθούν πρόσφυγες και σε κρητικό έδαφος.

Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο έγγραφο με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ακόμα και οι ανάγκες διερμηνείας για να υπάρξουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών.

Οι πιθανοί χώροι φιλοξενίας

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" από τις 28 Φεβρουαρίου 2016 έχει δημοσιοποιήσει ενα συγκεκριμένο σχέδιο, πλάνο και χάρτη με λύσεις δύο κατηγοριών για τη φιλοξενία προσφύγων, εφόσον βεβαίως χρειαστεί.

Υπάρχει μια πρώτη λίστα, με τρεις χώρους που θεωρούνται οι πλέον επικρατέστεροι για να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό προσφύγων, μεταξύ των οποίων στρατόπεδα και η πρώην βάση Γουρνών. Και υπάρχει μια δεύτερη λίστα, με χαμηλότερης ιεράρχησης και καταλληλότητας χώρους που, εφόσον προκύψουν τόσο ακραίες ανάγκες, θα επιστρατευτούν και αυτοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News