default-image

Στην τελική ευθεία η δίκη για τις μεγάλες κλοπές

Κρήτη
Στην τελική ευθεία η δίκη για τις μεγάλες κλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για τις κλοπές  -μεταξύ άλλων - τεράστιων ποσοτήτων μελιού, επίπλων, οχημάτων, προβάτων, η οποία ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Στη σημερινή συνεδρίαση απολογήθηκαν οι 16 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Όσον αφορά στους τρεις Ηρακλειώτες, ηλικίας 42, 45 και 33 ετών, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι μέχρι σήμερα και αποτελούν τους βασικούς κατηγορούμενους, ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Ειδικότερα, όλοι οι κατηγορούμενοι οι οποίοι διώκονται ποινικά για διακεκριμένες κλοπές, εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ενώ ισχυρίστηκαν ότι έχουν αποζημιώσει -υλικά, ή χρηματικά- τα θύματά τους.

Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι επέστρεψαν τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες τους, ενώ για τα αντικείμενα που δεν βρέθηκαν ποτέ, δήλωσαν ότι έχουν καταβάλει την αντίστοιχη χρηματική αποζημίωση στους παθόντες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε ενώπιον της Έδρας κι από τη συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων, τα οποία βρέθηκαν στο Δικαστήριο.

Σχετικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, τα δύο άτομα που κατηγορούνται για την κλοπή 22 προβάτων, υποστήριξαν ότι είναι αθώα. Το ίδιο υποστήριξε κι ένας άλλος κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε μία από τις κλοπές.

Τέλος, όσοι κατηγορούμενοι βαρύνονται με πλημμεληματικές κατηγορίες, όπως είναι η οπλοκατοχή, ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 αύριο το πρωί, με την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και -κατά πάσα πιθανότητα- την έκδοση της απόφασης.

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News