default-image

Νέα αναβολή για μία από τις δίκες της παραλιακής

Κρήτη
Νέα αναβολή για μία από τις δίκες της παραλιακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περίπου ενάμιση μήνα θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της σύνδεσης της παραλιακής λεωφόρου της Νέας Αλικαρνασσού με την πολύπαθη οδό Σεφέρη. Η δίκη η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αναβλήθηκε για τις 18 του ερχόμενου Απριλίου, λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων όλης της χώρας.

Η εν λόγω δίκη είναι μία από τις πολλές που αφορούν στην περιβόητη υπόθεση της παραλιακής. Στη συγκεκριμένη λοιπόν δίκη είναι κατηγορούμενοι ο πρώην δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού.

Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος διότι φέρονται να αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες, παρά το ότι δεν είχε γίνει σχετική μελέτη για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, ενώ δεν είχε εφαρμοστεί και το Σχέδιο Πόλης.

Δικάζονται για κακούργημα

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης 12 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της νέας παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου προς τη Νέα Αλικαρνασσό.

Πρόκειται για στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), κρατικούς λειτουργούς, αλλά και εργολάβους, οι οποίοι κατηγορούνται για τις εξής κακουργηματικές πράξεις: «Απόπειρα απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων από κοινού και κατ' εξακολούθηση, συνολικής ζημίας υπερβαίνουσας το ποσό των 50.000.000 δρχ., καθώς και απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, με την προξενηθείσα (ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία) να υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

Και τρίτη... δίκη

Τέλος, μια... τρίτη δίκη για την υπόθεση της παραλιακής της Αλικαρνασσού αναμένεται να φτάσει στο ακροατήριο στις 8 Απριλίου. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν συνολικά 27 άτομα.

Πρόκειται για κορυφαίους κρατικούς λειτουργούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, ο πρώην δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού και 18 ακόμη μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην στελέχη του ΟΛΗ, καθώς και εργολάβοι. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 27 κατηγορούμενοι φέρονται να «επέφεραν με πρόθεση μεταβολή στον αιγιαλό με την εκτέλεση έργου, άνευ αδείας της αρμόδιας Αρχής», καθώς και ότι «προκάλεσαν με πρόθεση υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ασκώντας δραστηριότητα ή επιχείρηση χωρίς άδεια». 

Ρεπορτάζ:

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News