Ειδήσεις

Ξέμειναν από νερό λόγω... Αποσελέμη

Για τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες, χρησιμοποιούν πλέον μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού αφού η βρύση σταμάτησε να τρέχει τα τελευταία 24ωρα. Ο λόγος για τους κατοίκους στην περιοχή της Λεωφόρου Παπαναστασίου και συγκεκριμένα στην οδό Ερυθραίας στο Ηράκλειο οι οποίοι από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται αντιμέτωποι με την λειψυδρία.

"Πήραμε την υπηρεσία της ΔΕΥΑΗ και μας είπε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν το αργότερο μέχρι και χθες το απόγευμα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και παραμένουμε χωρίς νερό με ότι αυτό σημαίνει για την υγεία των οικογενειών μας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο neakriti.gr, η κ.Πόπη,κάτοικος της οδού Ερυθραίας.

Από την ΔΕΥΑΗ και σύμφωνα με τον προϊστάμενο του τμήματος ύδρευσης κ. Γιώργο Σαμαριτάκη το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και οφείλεται στην διακοπή της παροχής νερού για 15 ημέρες από το Φράγμα Αποσελέμη όπως είχε γράψει πρόσφατα το neakriti.gr.

"Προσπαθούμε να βρούμε λύση το ταχύτερο δυνατό και ζητάμε την κατανόηση των δημοτών της πόλης μας στη συγκεκριμένη περιοχή. Υδρονόμοι θα επισκεφθούν την περιοχή και σήμερα και ευελπιστούμε να  καταφέρουμε να δώσουμε λύση πολύ γρήγορα και να δώσουμε έτσι και τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών", προσθέτει ο κ. Σαμαριτάκης.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης,η παροχή του νερού θα διακοπεί λόγω απαραίτητων εργασιών στο Διυλιστήριο του Φράγματος ενώ σε δηλώσεις του προ ημερών στο neakriti.gr, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηρακλείου, Νικόλαος Φακουρέλης, ανέφερε πως η διακοπή της παροχής μπορεί να διαρκέσει λιγότερο από δύο εβδομάδες, ενώ κατά το διάστημα αυτό η υδροδότηση της πόλης θα γίνεται από τις ανενεργές γεωτρήσεις.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια