default-image

Μετά τον αγώνα κατά των χημικών, ξεκινούν προσφυγική δράση

Κρήτη
Μετά τον αγώνα κατά των χημικών, ξεκινούν προσφυγική δράση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τους αγώνες που έδωσαν κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο με τρανταχτό παράδειγμα την μεγαλειώδη συγκέντρωση χιλιάδων Κρητικών στην στο Αρκάδι τα μέλη  Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας, σηκώνουν μανίκια και αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο και για την προσφυγική κρίση.

Το πρώτο τους ραντεβού δίνεται την ερχόμενη Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου όπου και καλούν φορείς συλλογικότητες και πολίτες σε μια πρώτη συνάντηση  προκειμένου να αποφασίσουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν για την υποστήριξη των ανθρώπων που λόγω του πολέμου στη Συρία ,εγκατέλειψαν την χώρα τους και βρίσκονται στη χώρα μας με την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή.

Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων υποστηρίζουν :

 Το προσφυγικό πρόβλημα είναι και υπόθεση δική μας.

Γιατί η μάχη για το προσφυγικό κρίνεται τελικά μέσα στην κοινωνία στις δημοκρατικές αρχές που υιοθετεί ,στα ανθρώπινα δικαιώματα που προασπίζει. Το προσφυγικό πρόβλημα δοκιμάζει την Ελλάδα και την Ευρώπη.Οι αρχές, οι άξιες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οι έννοιες της Γαλλικής Επανάστασης ''Ελευθερία Ισότητα , Αδελφοσύνη '' καταρρακώνονται καθημερινά. Οι πόλεμοι που οργανώνονται χωρίς την θέληση των λαών ,καταστρέφουν κοινωνίες και κράτη.

Αυτοί οι λαοί όμως που  βομβαρδίζονται έχουν δικαίωμα σε ασφαλείς διόδους διαφυγής από τις εμπόλεμες περιοχές. Αποτελεί  βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και καθήκον σύμφωνα με το ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές δίκαιο η φιλοξενία των προσφύγων στις χώρες που προσφεύγουν, όπως επίσης αποτελεί βασικό καθήκον αυτές οι χώρες να τους παρέχουν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και περίθαλψη από κάθε άποψη.

Η Ελλάδα αν και λαβωμένη από την παρατεταμένη κρίση δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Εμείς που αγωνιστήκαμε κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και του πολέμου και συναντηθήκαμε στην μεγάλη συγκέντρωση με τους  χιλιάδες Κρητικούς στο Αρκάδι, κρίνουμε απαραίτητο να ξανασυναντηθούμε  για να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο που θα επιλέξουμε στην υποστήριξη των προσφύγων - μεταναστών.

 Καλούμε όλους τους φορείς -συλλογικότητες -πολίτες σε συνάντηση την Παρασκευή 4/3 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου στις 7.00 μ.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News