Ειδήσεις

Μετανιωμένοι δήλωσαν για τις κλοπές μελιού-οικιακών συσκευών

Ξεκίνησε νωρίς σήμερα  το μεσημέρι η πολύκροτη δίκη με τους 16 κατηγορούμενους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις κλοπές τεράστιας ποσότητας μελιού, επίπλων, οικιακών συσκευών, οχημάτων, ακόμη και... προβάτων, χρηματικής αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με την έναρξη της διαδικασίας ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης δήλωσε εκ μέρους των βασικών κατηγορουμένων ότι έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις τους, ότι έχουν μετανιώσει γι' αυτές, καθώς κι ότι έχουν αποζημιώσει τα θύματά τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η σπείρα απαρτιζόταν - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - από τρεις Ηρακλειώτες, ηλικίας 42, 45 και 33 ετών, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω ομάδα φέρονται να συμμετείχαν - κατά περίπτωση - κι άλλοι από τους κατηγορούμενους.

8,5 τόνοι μέλι, έπιπλα, τηλεοράσεις και πίνακες ζωγραφικής

Το πιο εντυπωσιακό "χτύπημα" της σπείρας ήταν αυτό που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2014 στις Κάτω Ασίτες. Πέντε από τους κατηγορούμενους φέρονται να μπήκαν σε γνωστή αποθήκη συλλογής και τυποποίησης μελιού και να άρπαξαν σχεδόν 8,5 τόνους μέλι!

Ειδικότερα, οι δράστες κατηγορούνται ότι γέμισαν 186 δοχεία με μέλι θυμαριού βάρους 5 τόνων και 22 κιλών, η αξία του οποίου ξεπερνά τις 35.000 ευρώ. Εκτός όμως από το θυμαρίσιο μέλι, οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκλεψαν και 3,5 τόνους με πευκοθυμόμελο, χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 21.000 ευρώ.

Εκτός του μελιού, οι διαρρήκτες πήραν μαζί τους και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως βέργες ραβδίσματος, φάρμακα και σκευάσματα για τη φροντίδα των μελισσών, αλλά και ένα... αυτοκίνητο.

Ένα άλλο μεγάλο "χτύπημα" της σπείρας ήταν αυτό που έλαβε χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο στην περιοχή της Φορτέτσας: Το βράδυ της 18ης Μαρτίου του 2015, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι μαζί με έναν ακόμη άνδρα, ηλικίας 46 ετών, φέρονται να εισέβαλαν σε κλειστό παρκινγκ μεταφορικής εταιρείας και να έκλεψαν μέσα από φορτηγό - μεταξύ άλλων - τηλεοράσεις, έπιπλα κάθε λογής, οικιακές συσκευές, αλλά και πίνακες ζωγραφικής.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια