default-image

Οδεύει προς αναβολή το ΑΕΚ-Ατρόμητος

Ποδόσφαιρο
Οδεύει προς αναβολή το ΑΕΚ-Ατρόμητος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μη διεξαχθεί ο προγραμματισμένος για σήμερα (19:30) ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής  ζήτησε από ΕΠΟ και ΔΕΑΒ να γνωμοδοτήσουν αν πρέπει να διεξαχθεί το σημερινό παιχνίδι μετά τα επεισόδια στην Τούμπα χθες.

Την ίδια ώρα ο κ. Κοντονής και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακοπεί επ’ αόριστον το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο κ. Κοντονής έστειλε επιστολή τόσο στην ΕΠΟ όσο και στη ΔΕΑΒ ζητώντας τους να πάρουν θέση για το κατά πόσο είναι ασφαλές να γίνει το παιχνίδι ΑΕΚ-Ατρόμητος.

Η άποψη που θα εκφράσουν ΕΠΟ και ΔΕΑΒ δεν είναι δεσμευτική, αφού ο νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, είτε απλώς επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες, είτε ακόμη και αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή (02-03-2016) αναμέτρηση μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, διοργανώτρια αρχή του οποίου είναι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητάμε την κατά το άρθρο1 παρ.3 του ν.4326/2015 γνώμη σας, εντός της ημέρας και το αργότερο μέχρι τις 16.00 μμ - ενόψει και της επικείμενης (03-03-2016, ώρα 19.30 μμ) αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για τα ημιτελικά του θεσμού - προκειμένου να εξεταστεί εάν και κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την έκδοση της προβλεπόμενης στην ανωτέρω διάταξη απόφασης του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού περί διακοπής της εν λόγω διοργάνωσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News