default-image

Ψηφιακά αναλφάβητο το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης

Επιστήμη
Ψηφιακά αναλφάβητο το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης

Το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της Ευρώπης έχει πολύ χαμηλές ή μηδενικές δεξιότητες πάνω στις ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις για το εργασιακό τους μέλλον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας για την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας «Get on line week 2016».

H εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Άμστερνταμ, με προσκεκλημένους ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τους υποστηρικτές της εκστρατείας Liberty Global και Cisco που θα παρουσιάσουν τον τρόπο αντιμετώπισης του χάσματος ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη.

Από 14 - 20 Μάρτιου εφέτος η ψηφιακή καμπάνια ενδυνάμωσης θα ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και την τεχνολογία με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Προηγούμενες εκδηλώσεις της εκστρατείας των περασμένων επτά ετών έχουν βοηθήσει πάνω από 800.000 Ευρωπαίους να αποκτήσουν τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές τους να βρουν μια θέση εργασίας.

Μια νέα πλατφόρμα ενδιαφερομένων Ι-LINC (www.i-linc.eu) θα προσφέρει πόρους για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της επιχειρηματικότητας

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News