Ειδήσεις

Βράβευση των προκριθέτων στο διαγωνισμό "Η Ελλάδα καινοτομεί"

Ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των προκριθέντων ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Eurobank, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στο Κέντρο πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κωνσταντίνος Φωτάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, καθώς και πλήθος από τον επιχειρηματικό και επιστημονικό χώρο.

Οι 89 Αξιολογητές του διαγωνισμού, είχαν δύσκολο έργο, αφού είχαν να επιλέξουν ανάμεσα από 208 προτάσεις που κατέθεσαν, επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα, ερευνητικές ομάδες και μεμονωμένοι ερευνητές.

Μια από τις 10 προτάσεις που βραβεύτηκαν στο 3ο διαγωνισμό Ελλάδα Καινοτομεί: στην κατηγορία της έρευνας ήταν: Η αναστήλωση του Αιολικού πάρκου Οροπεδίου Λασιθίου με διάτρητα ελαστικά πανιά.

Το Εργαστήριο Ενέργειας και Σύνθεσης Ενεργειακών Συστημάτων Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης, σε συνεργασία με τον ερευνητή και μεταπτυχιακό φοιτητή του ΤΕΙ κ. Γεώργιο Χατζάκη, βραβεύτηκε για την πρόταση αναστήλωσης του αιολικού πάρκου Οροπεδίου Λασιθίου με την χρήση των διάτρητων ελαστικών πανιών.

Η διάκριση αυτή ήρθε να συμπληρώσει την άλλη μεγάλη διάκριση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Europa Nostra, όπου η συγκεκριμένη πρόταση βραβεύτηκε για την πολιτιστική κληρονομιά της Ε.Ε, στην κατηγορία της έρευνας, τον Ιούνιο του 2015 στο Όσλο της Νορβηγίας.

Σχόλια