Ειδήσεις

Σταμάτησε τις ρίψεις το super-puma στον Άγ. Παύλο

Στις 17.00 περίπου το απόγευμα σταμάτησε τις συνεχείς ρίψεις νερού το πυροσβεστικό ελικόπτερο που απογειώθηκε νωρίτερα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και πήρε μέρος στο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη  από χθες το απόγευμα στο δάσος του Αγίου Παύλου στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Αγίας Ρουμέλης και Λουτρού, νότια του οικισμού του Αγίου Ιωάννη.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Χανίων για ανεφοδιασμό και αμέσως μετά ξεκίνησε και εκείνο από την πλευρά του την προσπάθεια να δαμάσει τον πύρινο εφιάλτη που έχει ζώσει την δύσβατη περιοχή, με τις προσπάθειες να είναι σε εξέλιξη καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Καίγεται δασική έκταση

Ο νομός Χανίων βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η φωτιά έχει λάβει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Κρήτης κ. Μαραγκάκη, από νωρίς το πρωί 30 πεζοπόροι πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι κατά ομάδες από το μονοπάτι Ε4, με αντλίες πλάτης προσέγγισαν τις εστίες της φωτιάς που έκαιγε μεταξύ άλλων χαμηλή βλάστηση και όχι τα πεύκα του δάσους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουν καεί περίπου περισσότερα από 30 στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά καίει δασική έκταση και αγριάδες σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή γεγονός που καθιστά και ιδιαιτέρως δύσκολο το έργο των ανθρώπων που έχουν ριχτεί στην μάχη κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα με 22 άνδρες , η ΕΜΑΚ , 10 πυροσβέστες και τέσσερεις υδροφόρες.

Βάλια Μπούη-Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια