Ειδήσεις

Νέο Δικαστικό μέγαρο:Προκρίνουν τη λύση που είχαν απορρίψει!

Το έργο της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου θα ανεγερθεί μέσω σύμπραξης ιδιωτών και Δημόσιου Τομέα.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη, η οποία προέκυψε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ανάμεσα σε τετραμελή αντιπροσωπεία από το Ηράκλειο και την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης, ο οποίος ήταν παρών -μαζί με το δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα Πολεοδομίας, Γιάννη Αναστασάκη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, Νίκο Παπαδαντωνάκη- στο ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, η Πολιτεία προκρίνει πλέον τη λύση της περίφημης… ΣΔΙΤ, η οποία είχε απορριφθεί αρχικά από την κυβέρνηση για χάριν της… αποκλειστικά κρατικής χρηματοδότησης.

Η συνάντηση στο υπουργείο

Ελπίδες για το έργο έστω και με καθυστέρηση

Όπως και να 'χει πάντως, ο κ. Ροζάκης παρουσιάζεται επιφυλακτικός. Παρ' όλα αυτά, όπως μας είπε χαρακτηριστικά: "Έτσι, διατηρούμε ζωντανή την ελπίδα".

 «Το θετικό είναι ότι μέσω ΣΔΙΤ μπορούμε να ελπίζουμε ακόμα, σε αντίθεση με την επιλογή της κρατικής χρηματοδότησης, η οποία -με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα- φαντάζει αδύνατη». πρόσθεσε με νόημα ο πρόεδρος του ΔΣΗ.

Χειροπιαστές εξελίξεις για το θέμα, ωστόσο, αναμένεται να έχουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου. «Μέχρι τα τέλη του μήνα, σε κάθε περίπτωση, η τριμελής διυπουργική επιτροπή (Σπίρτζης, Σταθάκης, Παρασκευόπουλος) που ασχολείται με το ζήτημα της ανέγερσης των νέων δικαστηρίων σε όλη τη χώρα, θα έχει προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να ενεργοποιηθεί η όλη διαδικασία με τη ΣΔΙΤ" επεσήμανε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο Άρης Ροζάκης.

Ρεπορτάζ:Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια