default-image

Περιοχή εκτάκτου ανάγκης ο κόλπος Δερματά

Κρήτη
Περιοχή εκτάκτου ανάγκης ο κόλπος Δερματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του κόλπου Δερματά επί της παραλιακής λεωφόρου. Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση αυτή έγινε σήμερα και μάλιστα επί Αθηναϊκού εδάφους.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης  Ααναστασάκης που συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Καπακη, αφού παρουσίασε αναλυτικά τον φάκελο του έργου με το πλέον χαρακτηριστικό στοιχείο την κατάρρευση του σαν χάρτινος πύργος πέρυσι τον χειμώνα, έλαβε την διαβεβαίωση ότι το έργο θα προχωρήσει με την μορφή του κατεπείγοντος και πλέον η περιοχή εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα λάβει τον χαρακτηρισμό "περιοχή έκτακτης ανάγκης".

Και αυτό για να ανοίξει ο δρόμος δρομολόγησης και επιτάχυνσης των απαραίτητων εργασιών αντιστήριξης που πρέπει να γίνουν και χωρίς πλέον να απαιτείται και η απόφαση περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

"Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, που μας λύνει τα χέρια"υπογράμμισε μιλώντας στο neakriti.gr ο κ.Γιάννης Αναστασάκης που συνοδεύει τον κ. Λαμπρινό σε μία σειρά σημαντικών επαφών που έχει ο Δήμαρχος στην Αθήνα.

Το χρονικό της καθίζησης

Η καθίζηση σε ένα κομμάτι της παραλιακής που φτιάχτηκε μόλις πριν τρία χρόνια σημειώθηκε κατά τη σφοδρή διήμερη κακοκαιρία που έπληξε το Ηράκλειο το Δεκέμβριο του 2014. Δεν κατέρρευσε ευτυχώς ο ίδιος ο δρόμος, αλλά το διπλανό του τμήμα, όπου υποτίθεται θα μπορούσαν να απολαμβάνουν μια ξέγνοιαστη βόλτα οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης. Κατά την κατάρρευση, τα κάγκελα βρέθηκαν ξαφνικά κάτω στην αμμουδιά, όγκοι χώματος παρασύρθηκαν προς τα κάτω, ενώ είχαν ανοίξει μεγάλες τρύπες στο μπάζωμα στο πρανές του δρόμου.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News