default-image

Μ. Μπόση: Επιλογή της Τουρκίας η κλιμάκωση των εντάσεων

Κρήτη
Μ. Μπόση: Επιλογή της Τουρκίας η κλιμάκωση των εντάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Το προσφυγικό είναι άρρηκτα δεμένο με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη περιοχή μας. Η πανεπιστημιακός και ειδική σε θέματα Ασφάλειας Μαίρη Μπόση, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 σημείωσε ότι η Τουρκία και με πρόσχημα τη διαχείριση του προσφυγικού, αφενός αυξάνει τις απαιτήσεις της  προς την Ε.Ε. διαπιστώνοντας την αδυναμία των Ευρωπαίων για συνολική λύση , αφετέρου αναβαθμίζει την ένταση προς τα σύνορα με τη Συρία αλλά και προς το Αιγαίο , αισθανόμενη την πίεση και τις υποχωρήσεις της στρατηγικής της σε άλλα μέτωπα.

Κατά την ίδια, η Τουρκία σε αυτή τη φάση εκτός από τις αμφισβητήσεις στο Αιγαίο , είναι σε απόλυτη συνεννόηση και με τους βόρειους «γείτονες» μας τους οποίους έχει συνδράμει πολλαπλώς οικονομικά πρόσφατα, στο να πιέζουν και αυτοί από την πλευρά τους. 

Η κ. Μπόση , εκτίμησε ότι οι ροές όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά η κίνηση των προσφύγων θα συνεχιστεί για μεγάλο χρόνο ακόμη , ενώ προέβλεψε ότι θα ανοίξουν και νέα πολεμικά μέτωπα με ότι αυτό συνεπάγεται, με πρώτη υποψήφια περιοχή την Βορειοδυτική Αφρική αλλά και την Εγγύς Ανατολή και τον Καύκασο .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News