default-image

Π.Παπακωνσταντίνου: Επιλογή ο εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα 

Κρήτη
Π.Παπακωνσταντίνου: Επιλογή ο εγκλωβισμός προσφύγων στην Ελλάδα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άποψη ότι και η Γερμανία παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις  της, προτιμά όπως και οι περισσότερες χώρες της κεντρικής Ευρώπης την μετατροπή της Ελλάδας και της Τουρκίας σε χώρο εγκλωβισμού των προσφύγων και της μετέπειτα σταδιακής επιλογής  σε εύρος χρόνου για μετεγκατάσταση κάποιων εξ αυτών, υποστήριξε ο αναλυτής διεθνών γεγονότων και δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

 Όπως είπε η Συνδιάσκεψη της 7ης Μαρτίου δεν πρόκειται να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές και το κλείσιμο των συνόρων με την ΠΓΔΜ , ουσιαστικά σημαίνει αποδοχή και από πλευράς μας του ρόλου διαχείρισης της κατάστασης εντός Ελλάδας. Κατά τον Παπακωνσταντίνου δεν θα πρέπει να αναμένουμε κανένα «βέτο» της Ελλάδας.

Όλοι ήδη κινούνται με ένα plan-B  παροχής βοήθειας προς την χώρα μας ώστε να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση από τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων εδώ. Ωστόσο σημείωσε με νόημα ότι το υπαρκτό πρόβλημα  μπορεί να είναι διαχειρίσιμο  αν οι πολίτες συμπεριφερθούν με ψυχραιμία .

Μίλησε τέλος για το ρόλο και τις επιδιώξεις της Τουρκίας και προς το Αιγαίο καθώς και για τον πραγματικό λόγο της παρουσίας του ΝΑΤΟ κατά την γνώμη του στο Αρχιπέλαγος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News