default-image

Τελετή ανάληψης καθηκόντων για τη νέα Πρυτανική Αρχή στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Τελετή ανάληψης καθηκόντων για τη νέα Πρυτανική Αρχή στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H τελετή ανάληψης καθηκόντων της νέας Πρυτανικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016  και ώρα 11.30 π.μ., στο Αμφιθέατρο Δ3-7Α, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, στο Ρέθυμνο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

- Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο

- Χαιρετισμό από τον απερχόμενο Πρύτανη και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Καθηγητή του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Μιχαήλ Ταρουδάκη και τους απερχόμενους Αναπληρωτές Πρύτανη, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Αναστάσιο Φιλαλήθη και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Γεώργιο Νικολακάκη.

Χαιρετισμό από τους Αναπληρωτές Πρύτανη (υπό διορισμό), Καθηγητή του Τμήματος Φιλολογίας, Κωνσταντίνο Σπανουδάκη, Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας, Ιωάννη Καρακάση και Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, Γεώργιο Τσιρώνη.

Χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα και ομιλία του πρώην Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής και Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνιο Χουρδάκη με θέμα: «Πανεπιστήμιο  Κρήτης: Αριστεία, εξωστρέφεια και διάδραση με την κοινωνία».

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης

1)      Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας

Οδυσσέας Ζώρας, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικής Σχολής, Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Directors) της European Society of Surgical Oncology (ESSO), πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ΕΕΧΟ), πρώην Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2007-2011), συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 100 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών, 1123 citations και 20 hindex (Scopus), εκδότης στο βιβλίο χειρουργικής ογκολογίας "Regional Oncotherapies", συν-συγγραφέας σε Αμερικάνικο δίτομο σύγγραμμα Χειρουργικής Ανατομίας, συν-συγγραφέας στο βιβλίο Χειρουργικής του ΑΠΘ (εκδότης Ι. Κανέλλος), συν-συγγραφέας του ευρωπαϊκού συγγράμματος "Surgical Oncology" (εκδότες G. Poston και R. Audisio), συν-συγγραφέας στο βιβλίο "Surgery for pelvic malignancies" (εκδόσεις Broken Hill), επιμέλεια ελληνικής έκδοσης του

βιβλίου Ανατομικές Αρχές Χειρουργικής Ογκολογίας (εκδόσεις Παρισιάνου), εκδότης του περιοδικού Ελληνική Χειρουργική Ογκολογία (έως το 2013), Associate Editor στο περιοδικό European Journal of Surgical Oncology (EJSO) - επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Ευρωπαικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, συν-πρόεδρος European Middle East Advisory Board του περιοδικού "Annals of Surgical Oncology" - επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικάνικης

Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, Μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής (Editorial Board) του περιοδικού "Annals of Surgical Oncology" στον τομέα "Bone and soft tissue sarcomas" μέχρι τον Μάιο 2012, Προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 260 εθνικά και διεθνή συνέδρια, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης 2003-2007 (2 θητείες, εκλεγμένος).

2)      Αναπληρωτής Πρύτανη, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης

Κωνσταντίνος Σπανουδάκης: Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας. Σπούδασε κλασική φιλολογία στα Πανεπιστήμια Κρήτης (πτυχίο, 1992), Munster (Γερμανία) και St Andrews (Ηνωμένο Βασίλειο? διδακτορικό, 1997). Έχει γράψει ή επιμεληθεί πέντε βιβλία και τριάντα

άρθρα με πλήθος ετεροαναφορών έχει διοργανώσει διεθνή συνέδρια και δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό? έχει επιβλέψει οκτώ μεταπτυχιακές εργασίες, εκτελέσει διάφορα ερευνητικά προγράμματα και συμμετάσχει σε επιτροπές κρίσης εντός και εκτός του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει ασκήσει διοικητικά καθήκοντα σε διάφορες επιτροπές του Τμήματος Φιλολογίας περιλαμβανομένης της ΟΜΕΑ. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Κλασικής Φιλολογίας της Ακαδημίας Αθηνών (2015) για το βιβλίο του Nonnus of Panopolis, Paraphrasis of the Gospel of John XI (Οξφόρδη, 2014). Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

3)      Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθηγητής  Ιωάννης Καρακάσης

 Ιωάννης Καρακάσης: Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας. Πτυχίο Βιολογίας από το ΕΚΠΑ (1984), μεταπτυχιακό (1987) και Διδακτορικό (1991) στην Θαλάσσια Βιολογία από το Παν. Κρήτης. Για μια 10ετία ερευνητής στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης, επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης (2001-2004), αναπλ. Καθηγητής στο Τμ. Βιολογίας (2004-2010), εξελέγη καθηγητής το 2010. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων: αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμ. Βιολογίας του ΠΚ, Δ/ντής του ΠΜΣ στην «Περιβαλλοντική Βιολογία», Δ/ντής του τομέα Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, συντονιστής της ΟΜΕΑ του Τμ. Βιολογίας, πρόεδρος της Επιτροπής Φοιτητικής Μέριμνας στο Ηράκλειο, μέλος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΚ.

Ερευνητικά ασχολείται με τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην βιοποικιλότητα. Έχει επιβλέψει 21 μεταπτυχιακές και 11 διδακτορικές διατριβές. Έχει δημοσιεύσει 90 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως μέλος της ερευνητικής ομάδας, κύριος ερευνητής ή συντονιστής σε 39 ερευνητικά έργα (εκ των οποίων 19 διεθνή). Μέλος ή συντονιστής σε διεθνείς ομάδες εργασίας που αφορούν την Ωκεανογραφία, την Ποιότητα του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και τις Υδατοκαλλιέργειες, ή την ερευνητική πολιτική, στα πλαίσια διεθνών οργανισμών (ESF, UNESCO/IOC, FAO, GFCM, ΙUCN, CIESM, EEA, ICES, EFSA κλπ).

4)      Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθηγητής Γεώργιος Τσιρώνης

Γεώργιος Τσιρώνης: Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Ρότσεστερ Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, υπήρξε μεταδιδάκτορας στο Παν. Καλιφόρνιας Σαν Ντιεγκο και στο Εργαστήριο Φέρμι Σικάγου. Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Βορείου Τέξας, αναπληρωτής (1994) και στη συνέχεια καθηγητής (2000) στο Παν. Κρήτης. Έχει επιβλέψει 11 διδακτορικές διατριβές και πολλές μεταπτυχιακές και διπλωματικές εργασίες. Έχει άνω των 150 εργασιών σε διεθνή περιοδικά και h index 31 (ISI). Διετέλεσε διευθυντής του Υπολογιστικού Κέντρου (2003-09), Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής (2007-2011) και Αναπληρωτής Πρόεδρός του (2011-2014). Την περίοδο αυτή συντονίζει το Κέντρο Κβαντικής Πολυπλοκότητας και Νανοτεχνολογίας στα πλαίσια του Τμήματος Φυσικής του ΠΚ, το οποίο βασίζεται σε εξωτερική ανταγωνιστική χρηματοδότηση του προγράμματος REGPOT της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην παρούσα φάση το Κέντρο χρηματοδοτεί πλήρως 35 εργαζομένους εκ των οποίων οι 32 είναι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό δίπλωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News