default-image

Μεγαλειώδης δωρεά στη μνήμη του Ζαχαρία Μπαντουβά

Κρήτη
Μεγαλειώδης δωρεά στη μνήμη του Ζαχαρία Μπαντουβά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεά αγάπης του λαού της Αυστρίας προς τους καρκινοπαθείς του Ηρακλείου, με ιατρικά είδη, νοσηλευτικά κρεβάτια, αναπηρικές καρέκλες και νοσηλευτικό υλικό αξίας 50.000 ευρώ, έφτασε στο Ηράκλειο την Τετάρτη 2 Μαρτίου και συγκεκριμένα στην Κ. Μπαντουβάς Α.Ε. Μαυσώλου 201, Ν. Αλικαρνασσός, Ηράκλειο.

Γιορτή διοργανώνεται με αφορμή την άφιξη τους, μία δωρεά της κ. Μόνικα Τoπιτζ-Πονγκρουβερ και διαφόρων ιδρυμάτων της Αυστρίας, για το Σύλλογο PALLIATIV - Ανακουφιστική - Παρηγορική Φροντίδα, Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς (Σύλλογος στη μνήμη του Ζαχαρία Κ. Μπαντουβά).

Η ιδέα της Palliativ - Ανακουφιστικής - Παρηγορικής Φροντίδας, υπάγεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι υπεράνω κάθε πολιτικής και μακριά από κάθε πολιτική δραστηριότητα και κάθε πολιτικό κόμμα.

Η συγκινητική δωρεά γίνεται στη μνήμη του Ζαχαρία Μπαντουβά, ο οποίος πέθανε στις 13 Νοεμβρίου 2014 χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Ο Ζαχαρίας Μπαντουβάς ήταν επίτιμος πρόξενος της Αυστρίας στην Κρήτη από τις 27 Μαρτίου 2011, ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας του, η οποία είχε τιμηθεί δύο φορές με παράσημο από την αυστριακή κυβέρνηση, ενώ φέρει και τον τίτλο της γενικής προξένου της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News