Ειδήσεις

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Χανιά - Διαπολιτισμικές Συναντήσεις»

O φοιτητικός διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Χανιά - Διαπολιτισμικές  Συναντήσεις» έχει ξεκινήσει και δέχεται συμμετοχές μέχρι και τις 31  Μαρτίου 2016.

Η υποβολή φωτογραφιών γίνεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και οι  πρώτες φωτογραφίες έχουν ήδη αναρτηθεί εδώ.

Το θέμα αφορά φωτογραφίες που απεικονίζουν τη συνύπαρξη και την  αλληλεπίδραση διαφορετικών πολιτισμών στην πόλη όπως ταυτότητες  ανθρώπων, ιστορικές, παραδοσιακές και σύγχρονες γειτονιές και κτίρια,  διαπολιτισμικές συναντήσεις σε δημόσιους χώρους.

 Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες  θα βραβευτούν με 100 € για την πρώτη θέση, 50 € για τη δεύτερη θέση και 30 € για την τρίτη θέση.

Οι βραβευμένες και άλλες επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στα  πλαίσια ανοικτής εκδήλωσης στο ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ το Μάιο του 2016.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), Κέντρο  Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ)  σε συνεργασία Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτου  Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών -  TEI    Kρήτης, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης (ΑΕΝ Κρήτης).

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης (φωτογράφος), ο Ζαχαρίας  Πιστόπουλος (αρχιτέκτων), ο Μανώλης Πετράκης (μέλος της Φωτογραφικής  Ομάδας Πολυτεχνείου Κρήτης, Φωτοσκίαση) και ο Αντώνης Κουράτορας (μέλος της  Φωτογραφικής Ομάδας Πολυτεχνείου Κρήτης, Φωτοσκίαση).

Σχόλια