default-image

Τα "ενδοοικογενειακά" των δημοτικών παρατάξεων

Ηράκλειο
Τα "ενδοοικογενειακά" των δημοτικών παρατάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δυο τους...

Αναμφίβολα την παράσταση, αρνητικά βεβαίως, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, την έκλεψαν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα. Το θέμα είναι ότι δεν προκάλεσαν απλώς αρνητικά σχόλια ή έντονες αντιδράσεις. Το θέμα είναι, όπως διαπιστώσαμε από βλέμματα, σχόλια, ψιθύρους, μορφασμούς κ.τ.λ., ότι οι δύο σύμβουλοι, συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης, αποτελούν ξεκάθαρα εσωτερικά προβλήματα για τις δύο παρατάξεις. Για την αντιδήμαρχο Αθηνά Σπανάκη και την επίμαχη ανάρτησή της στο Facebook γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Προφανώς και έχει δικαίωμα να έχει την άποψή της. Προφανώς και θα κριθεί από τον ηρακλειώτικο λαό, ή ενδεχομένως, αν τραβήξει η υπόθεση, και από τον ίδιο το δήμαρχο Ηρακλείου.

Όχι τυχαία...

Πάντως, θέμα εσωτερικό αποτελεί η εν λόγω αντιδήμαρχος για την παράταξη της πλειοψηφίας. Διόλου τυχαία, άλλωστε, η ανάρτηση με πολύ νόημα που έκανε η αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη, επίσης στο Facebook, για φοβικές αντιλήψεις ορισμένων. Εδώ ισχύει το τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια! Έντονα ενοχλημένοι με την Αθηνά Σπανάκη, πάντως, μαθαίνουμε είναι πολλοί στη συμπολίτευση. Και "πονοκεφαλιάζει" και ο ίδιος ο Βασίλης Λαμπρινός, που εξαρχής πάντως, από την ανάληψη καθηκόντων, καλείται να ακροβατήσει σε λεπτές ισορροπίες και να συγκεράσει τελείως διαφορετικά "πιστεύω" εντός της παράταξης...

1ο χτύπημα

Πρόβλημα είναι επίσης προφανές ότι υπάρχει και στην μείζονα αντιπολίτευση. Και έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο: Γρηγόρης Μακαρώνας. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνεδρίαση με πρωταγωνιστή τον ίδιο δεν προκάλεσαν μονάχα γέλωτα ή θυμηδία, αλλά και έντονη ενόχληση στους συμβούλους της παράταξής του!

Το πρώτο χτύπημα του Γρηγόρη Μακαρώνα ήταν το πιο ανώδυνο. Σε κάποια στιγμή που υπήρχε ένταση επί διαδικαστικών θεμάτων, πετάχτηκε να πει: «Έχουμε κάνει και Βουλή»! Καρφί προφανώς για τους υπόλοιπους, άπειρους όπως τους θεωρεί ο πρώην βουλευτής!

2ο χτύπημα

Το δεύτερο "χτύπημα" του κ. Μακαρώνα προκάλεσε άφθονο γέλωτα. Επί 10 λεπτά περίπου ο δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωνε το σώμα γύρω από τη σχεδιαζόμενη επένδυση της Γιάννας Αγγελοπούλου στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις της Κνωσού και το ενδεχόμενο εμπλοκής στη μεταστέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου. Με το πού τελείωσε ο Βασίλης Λαμπρινός, ο κ. Μακαρώνας πήρε το λόγο και ρώτησε το δήμαρχο αν έχει ακούσει κάτι για μια επένδυση που φημολογείται ότι σχεδιάζει η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Κνωσού!

Συνωμοσιολογία!

Το τρίτο "χτύπημα" ήταν για το προσφυγικό. Με τα σενάρια συνωμοσίας Τουρκίας-Γερμανίας εις βάρος της χώρας μας... Στη μείζονα αντιπολίτευση αρκετοί μουρμουρούσαν πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τον Γρηγόρη Μακαρώνα να εκθέτει συνεχώς την παράταξη...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News