default-image

Οι κατηγορούμενοι έριχναν ευθύνες ο ένας στον άλλο

Κρήτη
Οι κατηγορούμενοι έριχναν ευθύνες ο ένας στον άλλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, στην πολύκροτη δίκη Κατσούλη, το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα. Η διακοπή σηματοδότησε αψιμαχίες και φραστικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συγγενείς των κατηγορουμένων, οι οποίοι νωρίτερα απολογούμενοι μετέφεραν ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το επίμαχο επεισόδιο που κόστισε τη ζωή στον Κώστα Κατσούλη. Μάλιστα η οργή τους στράφηκε και στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα.

Την απογοήτευσή τους για τη στάση των κατηγορουμένων, δήλωσαν οι γονείς του Κώστα Κατσούλη, ενώ έξι άτομα κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενα ότι χτύπησαν το γιό τους κανένας δεν παραδέχτηκε ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με το θύμα.

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί είναι το γεγονός ότι ενώ η ένταση ξεκίνησε αρχικά με λεκτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα σε συνήγορο της πολιτικής αγωγής και σε συνάδελφό του από την πλευρά της υπεράσπισης, στη συνέχεια επεκτάθηκε και... "απογειώθηκε" ανάμεσα σε δικηγόρους της υπεράσπισης!

Ακούστηκαν βαριές κουβέντες ανάμεσα σε δικηγόρους, οι οποίοι υπερασπίζονταν κατηγορούμενους, με την ένταση να μην υποχωρεί ούτε όταν πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

Η κατάσταση αυτή διήρκησε για περισσότερο από ένα τέταρτο της ώρας, με τις αντεγκλήσεις να έχουν ουσιαστικά ως αποτέλεσμα τη διακοπή απολογιών των κατηγορουμένων, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και εν μέσω εντάσεων για άλλη μια φορά, ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη, με τις απολογίες αυτή τη φορά των 6 κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη δίκη του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, ο οποίος και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί σε αγώνα ανάμεσα στον Ηρόδοτο και την ομάδα του στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού το Σεπτέμβριου του 2014.

Με την απολογία του πρώτου κατηγορουμένου, ενός 29χρονου από τη Νέα Αλικαρνασσό, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη.

Ένσταση από τη συνήγορο υπεράσπισης

"Φωτιά" στη διαδικασία πριν καν ξεκινήσει λίγο έλειψε να βάλει η ένσταση που κατέθεσε η συνήγορος υπεράσπισης Ευτυχία Κατσαρού, η οποία έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και εκβίαση της κρίσης του δικαστηρίου μέσα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων της ακροαματικής διαδικασίας, τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Εγκαλώντας ακόμη τον αδελφό του Κώστα Κατσούλη για τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας από την αίθουσα του δικαστηρίου  στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από σχόλια για τους κατηγορουμένους, αλλά και την ίδια.

29χρονος: Είχα κάνει χρήση ηρωίνης

Ο 29χρονος διαχώρισε τη θέση του από το επεισόδιο που κόστισε τη ζωή στον Κώστα Κατσούλη, εξηγώντας πως η μόνη εμπλοκή του ήταν η κίνηση του να κατεβάσει το πανό των φιλάθλων του Εθνικού μετά από προτροπή του συγκατηγορουμένου του που δεν έχει προφυλακιστεί.

«Δεν το σκέφτηκα και αυτό ήταν το λάθος μου. Είχα κάνει χρήση ηρωίνης και δεν είχα συναίσθηση», ανέφερε εξηγώντας ότι ο ίδιος χτυπήθηκε από φιλάθλους του Ηροδότου που τον εκδίωξαν από τις κερκίδες για να αποτρέψουν επεισόδια.

«Τώρα που είμαι καθαρός καταλαβαίνω ότι έκανα κακό στον εαυτό μου και φυσικά στην οικογένεια μου. Όμως ποτέ δεν έχω κάνει κακό σε άλλο άνθρωπο. Δεν έχω σχέση με το θάνατο του φιλάθλου. Λυπάμαι για την οικογένεια του. Πρέπει και αυτοί να μάθουν την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η συνέχεια της δίκης τη Δευτέρα

Όπως έγινε γνωστό, η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 9 το πρωί. Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας.  Μετά την εισαγγελική πρόταση, η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Σημειώνεται ότι η έκδοση της απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας και συγκεκριμένα -κατά πάσα πιθανότητα- την Τετάρτη. Νωρίτερα, πάντως, σημειώθηκε πρωτοφανής ένταση στην αίθουσα των δικαστηρίων της Νεάπολης, καθώς υπήρξαν σφοδρές αντεγκλήσεις ανάμεσα σε δικηγόρους.

Τελικά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.

Ρεπορτάζ:

Έλλη Κοκάλη-Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News