Ειδήσεις

Α.Σπανάκη: Δεν έπεισε για την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο

Νέα απάντηση αυτή τη φορά από το πλατό της ΚΡΗΤΗ TV έδωσε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη για το πολυσυζητημένο θέμα της ανάρτησής της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με θέμα τους πρόσφυγες. Όπως είπε δεν περίμενε ποτέ το θέμα αυτό να πάρει τέτοιες διαστάσεις αφού εξέφρασε μόνο τους προβληματισμούς της.Ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε τους Κρητικούς αφού οι αντιδράσεις συνεχίζονται, όπως και τα σχόλια σε βάρος της αντιδημάρχου.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός ως εκ τούτου σχολιάζει πολλά θέματα με αυθορμητισμό και παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις της. Εν τούτοις κάθε σχόλιό της αφού έχει και θεσμική ιδιότητα, έχει διαφορετική βαρύτητα και κάθε θέμα πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή.

Μάλιστα η ίδια ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή στην οποία μετέχει ως αντιδήμαρχος αγκαλιάζει τους πρόσφυγες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για προσωπικές της απόψεις.

Ζήτησε ακόμη από την πολιτεία να δώσει απάντηση στην αυτοδιοίκηση για θέματα που αφορούν στο προσφυγικό.  

Δείτες το απόσπασμα

Επιστολή μετα την ανάρτηση

Υπενθυμίζεται ότι η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Αθηνά Σπανάκη, έστειλε την παρακάτω επιστολή μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτηση της στο Facebook  όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Μια αυθόρμητη ανάρτηση μου στα κοινωνικά δίκτυα έγινε αφορμή για σχόλια και κριτική που με αδικούν ως άνθρωπο, ως επιστήμονα, ως πολίτη. Για αυτό το λόγο νιώθω την ανάγκη να επαναδιατυπώσω με μεγαλύτερη σαφήνεια τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου.

Αισθάνομαι ότι όλα όσα εξέφρασα είναι προβληματισμοί κοινοί για την μεγαλύτερη μερίδα των συμπολιτών μου και ότι δεν αντανακλούν τίποτε άλλο παρά τις ανησυχίες πολιτών που διαθέτουν νόηση και το θάρρος της γνώμης τους.

Εδώ και μήνες παρακολουθώ και εγώ με συναισθήματα απέραντης λύπης και στεναχώριας τον απεγνωσμένο αγώνα των προσφύγων για ζωή. Πριν και πάνω από κάθε ιδιότητά μας είμαστε όλοι άνθρωποι και «σκύβουμε το κεφάλι» μπροστά στο ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα των συνανθρώπων μας για επιβίωση... «.

Σχόλια