Ειδήσεις

Να συσταθεί Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου προτείνει η Επιτροπή Υγείας

H σύσταση Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου προτάθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας. Σε τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο πρόεδρος, κ. Αντώνης Πετράς αναφέρθηκε στην εν λόγω πρόταση η οποία, όπως τόνισε, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του Νοσοκομείου και των αναγκών του.


«Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός συλλόγου εθελοντών που θα υποστηρίζει και ο Δήμος Ιεράπετρας, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και βέβαια πολίτες. Απώτερος σκοπός είναι να λειτουργήσει, αναπτύσσοντας παραγωγικές σχέσεις και δράσεις χρήσιμες για την υποστήριξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας», είπε ο κ Αντώνης πετράς πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας.

Αναφορικά με την διαδικασία, ο κ. Πετράς ανέφερε ότι, «στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνέλευση, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όσοι πραγματικά επιθυμούν, προκειμένου να οριστεί μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύσταση του Συλλόγου».

Όπως διευκρίνισε, «η δημιουργία του συλλόγου έχει σκοπό να συμβάλει επικουρικά στο μέτρο του δυνατού στην υποστήριξη αναγκών του νοσοκομείου και δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τα αρμόδια όργανα για την λειτουργία του».

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και η πρόταση δημιουργίας ομάδας ιατρών για την εξέταση και την συμβουλευτική υποστήριξη πολιτών απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων, που δεν διαθέτουν την δυνατότητα μετακίνησης.

Όπως αναφέρει ο κ. Πετράς, «είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας, άτομα σε πολλές περιπτώσεις τρίτης ηλικίας, σε απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες που δεν διαθέτουν τη δυνατότητα μετακίνησης και επίσκεψης σε κάποια γιατρό. Αυτό ως Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, γι' αυτό και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας εθελοντικής ομάδας ιατρών που θα μπορούσαν να εξετάζουν και να παρέχουν συμβουλευτική στήριξη σε τέτοιες περιπτώσεις, συμβάλλοντας έτσι σε μια χρήσιμη ενημέρωση για θέματα υγείας στους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων μας».

Κατά την ίδια συνεδρίαση έγινε επίσης ενημέρωση για την πρόσφατη ενημερωτική ομιλία που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», ενώ τέθηκαν επίσης και θέματα σχετικά με το αίτημα στην Π.Ε.Δ για παροχή οικονομικής βοήθειας για προμήθεια εμβολίων, αλλά και θέματα σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και το σχετικό έγγραφο του ιατρικού συλλόγου προς την 7η Υ.Π.Ε Κρήτης.

Ρεπορτάζ:

Νίκος Πετάσης

Σχόλια