default-image

Τα "έργα τέχνης" των Κρητικών της Εθνικής ομάδας Αρτοποιίας

Κρήτη
Τα "έργα τέχνης" των Κρητικών της Εθνικής ομάδας Αρτοποιίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις αρτοποιοί από την Κρήτη είναι πλέον τα κεντρικά πρόσωπα της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας που αναδείχθηκαν από τον πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Με παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και κρίθινο ψωμί, κατάφεραν να διακριθούν και να στείλουν το μήνυμα της παράδοσης όπως είπαν.

Εκείνο που ξεχώρισε στο διαγωνισμό επισφραγίζοντας την νίκη τους ήταν το ξομπλιαστό ψωμί που κατασκεύασαν, το οποίο μάγεψε τους κριτές και τους έδωσε το διαβατήριο για συμμετοχή σε διαγωνισμούς στη Γαλλία την Ιταλία και την Γερμανία.

Ποιοί είναι οι τέσσερις Κρητικοί

Είναι επαγγελματίες αρτοποιοί και αποτελούν πλέον την ραχοκοκαλιά της εθνικής ομάδας αρτοποιίας... Ο λόγος για τους τέσσερις κρητικούς από το Ηράκλειο, το Αρκαλοχώρι και την Αγία Βαρβάρα, που συμμετείχαν στον 2ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ψωμιού που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και κέρδισαν το πρώτο βραβείο.

Ο κ. Γιώργος Φασουλάκης 50 ετών, από τα 16 του εργάζεται σε φούρνους. Λέει ότι ήταν κρυφό του όνειρο να συμμετέχει σε έναν τέτοιο διαγωνισμό και ότι η χαρά του δεν είναι διπλή όχι επειδή κέρδισαν, αλλά επειδή κυρίως δούλεψαν με την Κρήτη και τα παραδοσιακά αρτοποιήματά της.

Η ομάδα της Κρήτης παρουσίασε κριθαρένιο ψωμί, μιγάδι, καλιτσούνια λυχναράκια, χορτοπιτάκια, κουλούρια κνέλας και σταφιδόψωμο στους κριτές ενώ την παράσταση έκλεψε το ξομπλιαστό κουλούρι που δημιούργησαν με μαεστρία κατοχυρώνοντας την πρώτη θέση, από τις 6 συνολικά ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό από τη χώρα.

Ως μέλη της εθνικής ομάδας με ταυτότητα κρητική, όπως τόνισε ο αρχηγός τους, θα συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς το επόμενο διάστημα, στοχεύοντας εκ νέου στην ανάδειξη της Κρήτης και των προϊόντων της.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News