default-image

Bild: "Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;"

Ελλάδα
Bild: "Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;» φιλοξενεί στην διαδικτυακή της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Μέσα από φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τραγωδία, η εφημερίδα προσπαθεί να  αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και την πολιτική για το ζήτημα.

Η εφημερίδα, αποτυπώνει γλαφυρά τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα τα οποία «κοιμούνται στο έδαφος, που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια για μαξιλάρι και που τρώνε ό,τι τους δώσουν μη κυβερνητικές οργανώσεις». Ωστόσο όπως αναφέρει η Bild αυτά τα παιδιά πρέπει να θεωρούνται τυχερά, «καθώς άλλα βρίσκονται θαμμένα στη Λέσβο».

«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με τους πρόσφυγες και κυρίως με τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ντροπή για την ΕΕ», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια ένωση που δεν είναι πλέον ενωμένη, όχι μόνον γιατί δεν διασφαλίζει στους ανθρώπους μια ασφαλή είσοδο στην επικράτειά της, αλλά επειδή κλείνει τα σύνορά της ή δεν αντιδρά στο κλείσιμο συνόρων από άλλες χώρες».

Στο ρεπορτάζ, η δημοσιογράφος δεν παραλείπει να σημειώσει πως η αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες στους πρόσφυγες είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Και αναφέρει ως παράδειγμα μια κυρία που γνώρισε προ ημερών και η οποία έκλαιγε επειδή είχε μόνον 10 ευρώ στη διάθεσή της για να αγοράσει γλυκά για τα προσφυγόπουλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News