default-image

Υπουργική σύσκεψη για ενεργειακό,παραδέχτηκαν καθυστέρηση

Κρήτη
Υπουργική σύσκεψη για ενεργειακό,παραδέχτηκαν καθυστέρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μια θετική κίνηση αποτιμά η Περιφέρεια Κρήτης  τα αποτελέσματα της σημαντικής σύσκεψης που έγινε την Τρίτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον ενεργειακό σχεδιασμό της μεγαλονήσου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τόσο ο κ. Σκουρλέτης όσο και υπηρεσιακά στελέχη ,αρμόδιοι φορείς που ασχολούνται με την Ενέργειας , παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης και της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη  Βιργινίας Μανασάκη  ενημερώθηκαν εξονυχιστικά για όλα όσα σχετίζονται για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Το Υπουργείο αποδέχτηκε ότι ήδη έχει διαπιστωθεί σημαντική καθυστέρηση σε ότι έχει να κάνει με την διαδικασία διασύνδεσης  του νησιού μας με την Ηπειρωτική ενώ  η συζήτηση κινήθηκε σε γενικά καλό κλίμα και σε θετικό δρόμο .Προχωράμε όλοι μαζί  υποστήριξε μιλώντας στο neakriti.gr η κ. Μανασάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης ενώπιον του Υπουργού  ξεκαθάρισε ότι στο επίκεντρο της στρατηγικής του ενεργειακού χάρτη της Κρήτης θα είναι ο άνθρωπος, η ανάπτυξη της Κρήτης και το περιβάλλον.

Η συνάντηση με τον Π.Σκουρλέτη

Οι δυο διασυνδέσεις θα προχωρούν παράλληλα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης:

Στη συνάντηση συζητήθηκε η διπλή καλωδιακή διασύνδεση της Κρήτης που έχει εντάξει στο σχέδιο διαβούλευσης ο ΑΔΜΗΕ και που προβλέπει

 α) την καλωδιακή διασύνδεση Χανίων-Πελοποννήσου και

β) την καλωδιακή διασύνδεση Ηρακλείου - Αττικής.

Ο Υπουργός αλλά και ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ διαβεβαίωσαν ότι οι δυο διασυνδέσεις θα προχωρούν παράλληλα.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκτιμά θετικά την πρόταση της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης που θα σημάνει την επίλυση του μείζονος προβλήματος που επί χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα, εξέλιξη που δικαιώνει την Περιφέρεια Κρήτης για τις συνεχείς προσπάθειες της για την επίλυση του ενεργειακού προβλήματος του νησιού.

Να σημειωθεί ότι πάντως ότι η Περιφέρεια Κρήτης ανέθεσε για πρώτη φορά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο  την μελέτη του βιώσιμου ενεργειακού σχεδιασμού για το νησί με σενάρια τα οποία θα περιλαμβάνουν τις προοπτικές για την Κρήτη μέχρι και το 2050. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, ένα σχέδιο που απουσιάζει μέχρι σήμερα και απουσιάζει σαν «εργαλείο» για να μπορέσουμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις στα ζητήματα της ενέργειας υποστηρίζει η κ. Μανασάκη  ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα παρουσιαστεί από τον επικεφαλής της ομάδας εργασίας του η πρόταση για το ενεργειακό της Κρήτης  προκειμένου εν συνέχεια να τεθεί σε διαβούλευση .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News