default-image

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απειλές για βέτο και οι μονομερείς ενέργειες δεν ωφελούν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, με αιχμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να μην «παίζει στα ζάρια την εθνική κυριαρχία», αλλά να επιδείξει σοβαρότητα και ψυχραιμία εν όψει της Συνόδου της 7ης Μαρτίου, αντί να προχωρήσει σε «βεβιασμένες και μονομερείς ενεργειες που τραυματίζουν την αξιοπιστία της χώρας».

«Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμψηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «οι μνήμες από την τραγική διαπραγμάτευση του καλοκαιριού είναι νωπές».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για προκλητική ανικανότητα της κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν αλλάξει πορεία το προσφυγικό θα οξυνθεί.

Μιλώντας για τη συνολική κατάσταση στη χώρα είπε ότι η αίσθηση των πολιτών είναι πως η Ελλάδα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων. «Η αξιολόγηση είναι κλινικά νεκρή, η κοινωνία εξαντλημένη και εξαπατημένη βράζει, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται», είπε, κατηγορώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι έχει χάσει τον έλεγχο.

Ειδικότερα για την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, ενώ στην πραγματικότητα τηρεί ανεύθυνη στάση, οδηγώντας τους πολίτες σε αγανάκτηση, σε απογοήτευση και σε μοιρολατρία.

Σε αντιδιαστολή, αναφέρθηκε στην Κύπρο, λέγοντας ότι βγαίνει από το μνημόνιο, γιατί εκεί «δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα υπήρχε υπευθυνότητα και αποκήρυξη του λαϊκισμού».

Κάνοντας για άλλη φορά προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό, είπε πως «μοιραίος και άβουλος επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη», προσθέτοντας ότι «ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμες, χωρίς όμως να υπάρχει συμφωνία» και προειδοποιώντας πως «κάθε καθυστέρηση είναι επικίνδυνη από εδώ και πέρα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον «Αλ. Τσίπρα και την παρέα του» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τροχονόμους της νέας διαπλοκής, κατηγορώντας τη για αποδόμηση και των τριών εξουσιών και για επιχείρηση χειραγώγησης των θεσμών.

Μεταξύ άλλων, την κατηγόρησε ότι έχει μετατρέψει τη Βουλή σε ναό κακή νομοθέτησης μέσω ΠΝΠ, ενώ μίλησε για άλωση της εκτελεστικής εξουσίας από συγγενείς, καθώς και για πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τα της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα παρουσιάσει αναλυτικά το σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος.

Κλείνοντας χαρακτήρισε τις επόμενες μέρες καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας και ζήτησε από την Κ.Ο. του κόμματος να στείλει μήμυνα ελπίδας στους πολίτες ότι η Ν.Δ. γίνεται όλο και πιο έτοιμη για να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ευημερίας και μήνυμα συναγερμού στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «στα ψέματα του Τσίπρα θα παρατάξουμε την αλήθεια».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News