default-image

Θεσσαλονίκη: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες

Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη και τα Διαβατά θα διανέμει έως και τις 6 Μαρτίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας καλύπτεται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης (Emergency Appeal- EA) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), ενώ ένα μικρό μέρος από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Συγκεκριμένα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη θα διανεμηθούν 3.000 πακέτα με τρόφιμα, 1.500 νερά, 210 παιδικές τροφές, 1.820 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής, 1.960 τσάντες και 700 κουβέρτες. Τα είδη αυτά καλύπτονται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης.

Στα Διαβατά θα διανεμηθούν 1.800 πακέτα με τρόφιμα προερχόμενα από δωρεές. Επίσης, θα διανεμηθούν 1.400 τσάντες, 420 παιδικές τροφές και 1.400 ξυραφάκια που προέρχονται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης, καθώς και η δωρεά του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που αποτελείται από 20 μάρσιπους, 25 πακέτα προσωπικής υγιεινής (0-6 μηνών) και 50 πακέτα προσωπικής υγιεινής (6-12 μηνών).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε όλα τα σημεία διέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Ειδικότερα στην Ειδομένη λειτουργεί ιατρική μονάδα και παιδότοπος, παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και επανασύνδεσης οικογενειακών δεσμών και πραγματοποιούνται διανομές ανθρωπιστικού υλικού.

Στα Διαβατά κλιμάκιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από ιατρό εθελοντή, νοσηλεύτριες, εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και μεταφραστή, στελέχωσαν την κλινική που λειτουργεί εντός του διαμορφωμένου χώρου στο Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Επίσης, διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες και κοινωνικοί λειτουργοί του Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην καταγραφή των προσφύγων και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους 2.000 φιλοξενούμενους του Κέντρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News