Ειδήσεις

Σε κατάληψη σχολείου προχωρούν γονείς-Απάντηση του Δήμου

Σε κατάληψη του 35ου Δημοτικού σχολείου προχωρούν γονείς διότι τμήματα από την Πέμπτη και την Έκτη τάξη στεγάζονται σε παραρτήματα κοντά στο κεντρικό κτίριο του σχολείου με αποτέλεσμα τα παιδιά να προαυλίζονται και να κάνουν γυμναστική στο δρόμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, τέσσερα τμήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα τα Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2, στεγάζονται σε αίθουσες-παραρτήματα κοντά στο κεντρικό κτίριο του σχολείου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων, να προαυλίζονται αλλά και να κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση ούτε και καν οριοθέτηση κάποιου χώρου για τον προαυλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνεχώς από διερχόμενα αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Παρά τις συνεχείς παραστάσεις μας και ενοχλήσεις προς την Δημοτική  Αρχή, δεν έχει δοθεί  καμία λύση, τέτοια που να εξασφαλίζει τα αυτονόητα για τους μαθητές και  τους εκπαιδευτικούς.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας,  αποφάσισε την αποχή των μαθητών των τμημάτων Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2,από τα μαθήματά τους, την προσεχή Πέμπτη 03/03/2016 και Παρασκευή 04/02/2016, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, για την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να βρεθεί μια ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα και να πάψει επιτέλους το φαινόμενο τα παιδιά του 35ο Δημοτικό Σχολείο να νιώθουν «μετανάστες» μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, από την στιγμή που ουδείς από τη Δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος τους προβλήματος.

Με την «κατάληψη» των παραρτημάτων θέλουμε αφενός μεν να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα δεκάδες παιδιά.

Από την πλευρά του, ο δήμος Ηρακλείου απαντά στις καταγγελίες των γονέων:

Α. Η ριζική λύση του προβλήματος προϋποθέτει μεταστέγαση του Σχολείου, που όμως αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης, για την οποία λύση προσπαθούμε σε περίοδο βεβαίως γενικευμένης κρίσης . Επικουρική αλλά ριζική λύση θα ήταν η εκμίσθωση άλλου κτίσματος για την συνολική στέγαση του Σχολείου, η οποία επίσης προϋποθέτει βούληση και μέριμνα της Κεντρικής Διοίκησης.

Β. Ο δήμος Ηρακλείου και η αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας προέβησαν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, από την αρχή της θητείας τους, δηλαδή :  

- Μετά από Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναζητήσαμε ακίνητο προς μίσθωση, ώστε να μεταστεγαστεί το Σχολείο σε ένα ενιαίο κτίριο, όμως στον διαγωνισμό δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

- Προβήκαμε σε συνεργασία με τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου στην τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και σημάνσεων στους διαθέσιμους χώρους για τον προαυλισμό των μαθητών, προσωρινά, μέχρι την εξεύρεση ανεκτής λύσης.

- Ενημερώθηκε η Επιτροπή Κυκλοφορίας προκειμένου να προβεί σε ειδικότερα μέτρα ασφαλείας, ώστε ο ούτως ή άλλως απαράδεκτος αλλά αναπόφευκτος προαυλισμός να γίνεται σχετικά ομαλά. Επίκειται η εξέταση του αιτήματος, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

- Επιπρόσθετα, το τελευταίο διάστημα είμαστε σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης και μίσθωσης γειτονικού οικοπέδου, που με την κατάλληλη διαμόρφωση και περίφραξη θα μπορεί εκεί να πραγματοποιείται ο προαυλισμός των μαθητών.

- Όλες οι παραπάνω ενέργειες της αρμόδιας Αντιδημαρχίας είναι γνωστές στη Διεύθυνση του Σχολείου και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, των οποίων ασφαλώς συμμεριζόμαστε την αγωνία, για την λύση του προβλήματος, θα περιμέναμε όμως έστω κατ'επιείκιαν την αναγνώριση για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειες μας.

- Σε κάθε περίπτωση η αντιδημαρχία Παιδείας θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες της μέχρι τη τελική λύση του προβλήματος.

Σχόλια