default-image

Ποιό μοντέλο ψηφίστηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς";

Σπορ
Ποιό μοντέλο ψηφίστηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Opel Astra είναι το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016" (COTY 2016) και νικητής του πιο ξακουστού βραβείου της βιομηχανίας!

Η κριτική επιτροπή των 58 διακεκριμένων εκπροσώπων του Ειδικού Τύπου από 22 Ευρωπαϊκές χώρες απένειμε στο Astra συνολικά 309 βαθμούς, έναντι 294 που έδωσε στο Volvo XC90 και 202 στο Mazda MX-5.

Το βραβείο παρέλαβε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής COTY, Hakan Matson, την παραμονή της πρώτης ημέρας τύπου του 86ου Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Astra συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των επτά φιναλίστ του φετινού θεσμού COTY. Πάνω από 40 νέα αυτοκίνητα, από σπορ roadsters μέχρι πολυτελή sedan και μοντέλα SUV, ήταν στην αρχική λίστα υποψηφιοτήτων.

«Το νέο Astra σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Opel και η νίκη στο φετινό διαγωνισμό 'Car of the Year' δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο» δήλωσε ο Dr. Karl-Thomas Neumann. «Πραγματικά μας τιμά ένα τόσο αναγνωρισμένο βραβείο από κορυφαίους εκπροσώπους του Ειδικού Τύπου».

Ο θεσμός 'Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς' ιδρύθηκε το 1964. Η φετινή νίκη ανεβάζει το συνολικό αριθμό τίτλων της Opel σε πέντε. Το Opel Kadett E ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας που απέσπασε το βραβείο το 1985. Δύο χρόνια αργότερα, το Omega A έλαβε και πάλι την Ευρωπαϊκή διάκριση. Τα τελευταία χρόνια, η Opel έχει αναδειχτεί νικήτρια δύο φορές - με το Insignia το 2009 και το Ampera το 2012.

Πηγή: caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News