default-image

Η Λότζια πήρε θέση για την επένδυση Αγγελοπούλου

Κρήτη
Η Λότζια πήρε θέση για την επένδυση Αγγελοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου μεταφέρθηκαν χθες οι... εξελίξεις γύρω από τη σχεδιαζόμενη μεγάλη επένδυση της οικογένειας Αγγελοπούλου στο χώρο των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων στη λεωφόρο Κνωσού.

Με φόντο την ανησυχία για το τι μπορεί να σημάνει η σχεδιαζόμενη επένδυση δημιουργίας Μινωικού Κέντρου στο δημοτικό σχεδιασμό για τη στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου στον πανεπιστημιακό χώρο της Κνωσού, ο δήμαρχος Ηρακλείου προχώρησε χθες σε μια ευρεία ενημέρωση προς το Σώμα.

Ο Βασίλης Λαμπρινός γνωστοποίησε πως ο σχεδιασμός της μετεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Σχολείου εκεί παραμένει κανονικά καθώς, όπως είπε, η δημοτική Αρχή έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το Πανεπιστήμιο Κρήτης πως δε θα υπαναχωρήσει από την αρχική συμφωνία. Και πως η έκταση που αφορά στο Ευρωπαϊκό Σχολείο, δηλαδή τα 4,7 στρέμματα, θα εξαιρεθούν από τη συνολική έκταση των 57 στρεμμάτων που ζητά να πάρει από το Πανεπιστήμιο Κρήτης η οικογένεια της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ώστε να υλοποιήσει εκεί το φιλόδοξο πρότζεκτ, ύψους 20-30 εκατ. ευρώ, που έχει στα "σκαριά"...

Ο κ. Λαμπρινός επισήμανε πως ο Δήμος Ηρακλείου περίμενε το Πανεπιστήμιο να προσέλθει και να υπογράψει τη σχετική προγραμματική σύμβαση από το Δεκέμβριο, όταν και στις κεραίες της Λότζιας κατέφτασαν οι πληροφορίες για το επενδυτικό ενδιαφέρον εκ μέρους της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε στο Συμβούλιο πως, μετά τα πρόσφατα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για την προωθούμενη επένδυση, οι εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι απευθύνθηκαν και έλαβαν διαβεβαιώσεις από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ότι η έκταση για το Ευρωπαϊκό Σχολείο θα εξαιρεθεί από την επένδυση. Μια επένδυση, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Λαμπρινός, η οποία είναι καθ' όλα θεμιτή και με βάση τα όσα γνωρίζει θα είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη για το Ηράκλειο. Αρκεί βεβαίως, όπως σημείωσε, να τηρηθεί η υπόσχεση, να μην επηρεαστεί η στέγαση του Ευρωπαϊκού Σχολείου.

Ρεπορτάζ:Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News