Ειδήσεις

Με σχέδιο θα αποτραπεί η τουριστική κρίση από το προσφυγικό

Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την προσφυγική κρίση επέρριψε μέσα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Κρήτης για θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Ο κ. Βαμιεδάκης τόνισε ότι η πιθανότητα μίας εικόνας διάσπαρτων προσφύγων σε κεντρικά σημεία της Κρήτης χωρίς σχέδιο, θα μπορούσε να επηρεάσει την τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο στοιχείο της Frontex, που ουσιαστικά έκανε λόγο για 400 χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν έρθει στην Ελλάδα, ενώ οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες δεν ξεπερνούσαν τις 170 χιλιάδες.

Ο κ. Βαμιεδάκης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, επίσημα δεν έχει ενημερωθεί για την πιθανότητα προσφυγικών ροών προς την Κρήτη τονίζοντας όμως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει, με βάσει και την έρευνα της "Ν.Κ.".

Όσον αφορά τις κρατήσεις υπάρχει μία μικρή στασιμότητα, η οποία δεν τον προβληματίζει. Ωστόσο χρειάζεται συντονισμός και σχέδιο από τους τουριστικούς φορείς και την πολιτεία για να θωρακιστεί ο ελληνικός τουρισμός.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια