Ειδήσεις

Φωτιά απείλησε σπίτια και ξενοδοχεία στα Φαλάσαρνα

Σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες προς στιγμήν κινδύνευσαν το πρωί στα Φαλάσαρνα εξαιτίας πυρκαγιάς που  ξέσπασε στην περιοχή.

Μάλιστα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νότιους ανέμους που έπνεαν, η φωτιά απείλησε τα παρακείμενα κτίρια χωρίς ωστόσο να θέσει σε κίνδυνο τις ανθρώπινες ζωές, όμως η αναστάτωση στην κατοικημένη περιοχή ήταν προφανής και μεγάλη.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 12 άνδρες από την Κίσσαμο που έδωσαν μάχη με τις φλόγες για την άμεση κατάσβεση του πύρινος εφιάλτη.

Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Οι κλήσεις ωστόσο για εκδήλωση πυρκαγιών που δέχτηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά δεν σταμάτησαν εκεί καθώς στην διάρκεια της ημέρας και μέχρι το μεσημέρι υπήρξαν άλλα τρία μέτωπα στο νομό και συγκεκριμένα στους δήμους Πλατανιά και Κισάμου.

Μέχρι και το μεσημέρι και σύμφωνα με στοιχεία απο την πυροσβεστική από τις πυρκαγιές καταστράφηκαν στρέμματα δασικής,χορτολειβαδικής και γεωργικής έκτασης ,με δεκάδες πυροσβέστες και δεκατρία οχήματα ,ωστόσο την ίδια ώρα να καταφέρνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα να θέτουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα ούτως ώστε αυτά να μην εκδηλώθουν περαιτέρω.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία συνιστάται προσοχή πρός όλους όσοι βγούν στην ύπαιθρο καθώς οι θυελλώδεις νοτιάδες ισως και να παίξουν "άσχημο παιχνίδι «σε μία ενδεχόμενη νέα πύρινη εστία.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

Σχόλια