default-image

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στη Φώφη -4/3 Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Κρήτη
Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στη Φώφη -4/3 Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη διάρκεια της επίσκεψης της κ. Φώφη Γεννηματά στην Περιφέρεια Κρήτης κλείστηκε το ραντεβού για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Η κ. Γεννηματά διέκοψε τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει με τους δημάρχους και τους εκπροσώπους των αγροτών στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση για σύγκληση του πολιτικού συμβουλίου την επόμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά είχε επισημάνει ότι ο χρόνος τελειώνει και δεν θα υπάρχει νόημα αν καθυστερήσει κι άλλο η πρόσκληση για εθνική συνεννόηση που έχει απευθύνει και η ίδια το τελευταίο διάστημα. «Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι επιτακτική. Συνεννόηση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται μόνη της τις υποθέσεις και όταν τα κάνει μαντάρα καλεί την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να μπορέσουν τα πράγματα να προχωρήσουν μετά από το αδιέξοδο. Ελπίζω λοιπόν, έστω και την Παρασκευή η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί, γιατί θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή ώστε να μην φτάσουμε σε εθνική τραγωδία. Έλεγα ότι ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση. Δυστυχώς ήδη αντιμετωπίζει η χώρα ανθρωπιστική κρίση».

Δραματικές οι εξελίξεις στο προσφυγικό

Η ίδια έκανε λόγο για δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό και τόνισε ότι είμαστε στα πρόθυρα μίας εθνικής τραγωδίας που πρέπει να αποτραπεί έστω και την τελευταία στιγμή. «Γνωρίζετε πως πριν από λίγες μέρες ζήτησα τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Σήμερα, οι εξελίξεις στη χώρα είναι δραματικές και επιβεβαιώνουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης και αυτής της συνεννόησης».

Για τη συνάντηση στη Περιφέρεια

Η κ. Γεννηματά αυτή τη στιγμή συναντάται με εκπροσώπους των αγροτών, οι οποίοι με δραματικούς τόνους επισημαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες από τυχόν εφαρμογή των ρυθμίσεων για το αγροτικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον Περιφερειάρχη Κρήτης. Ωστόσο ο κ. Θεοχαρόπουλος συμμετέχει στην ευρεία σύσκεψη ξεκαθαρίζοντας ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα άδικα τα μέτρα που προωθούνται παρουσιάζοντας το πλαίσιο των προτάσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δεν έχουν καμία σχέση με το φοροεισπρακτικό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης.

«Σήμερα ,ξεκινάμε το ταξίδι μας σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη, από την Περιφέρεια της Κρήτης, από εδώ με τους δημοκράτες ανθρώπους της Κρήτης αισθανόμαστε πραγματικά ότι είμαστε στο σπίτι μας για έναν λόγο παραπάνω, γιατί είμαι εδώ με ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Μαζί τους συνδιαμορφώνουμε την πρόταση μας.

Την πρόταση που έχει ανάγκη η Ελλάδα για ανάπτυξη αλλά και αναδιανομή. Για ανάπτυξη που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την ελληνική περιφέρεια, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όλους αυτούς που σήμερα η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντι και είναι στο στόχαστρο.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πάρει διαζύγιο με οτιδήποτε είναι παραγωγικό. Σε αντίθεση εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε στο πλευρό τους. Μαζί τους θα διαμορφώσουμε την πρόταση για την νέα Ελλάδα».

Ανάγκη αναγέννησης της κεντροαριστεράς

«Υπάρχει αναγκαιότητα και φαίνεται κάθε μέρα να διαμορφωθεί ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας».

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News