default-image

Γ. Καπόπουλος: Η απάντηση της Γερμανίας στις 7 Μαρτίου 

Κρήτη
Γ. Καπόπουλος: Η απάντηση της Γερμανίας στις 7 Μαρτίου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίθετη εκτίμηση από την άποψη που θέλει τις χώρες της Ε.Ε. να μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντη «αποθήκη ψυχών» με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να εγκλωβίζονται μόνιμα εδώ, εκφράζει ο αναλυτής διεθνών γεγονότων και δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Όπως είπε, αν συμβεί αυτό ακόμη και για γεωπολιτικούς λόγους όχι μόνο η Ελλάδα μπαίνει σε περιδίνηση , αλλά η Ε.Ε. διαλύεται οριστικά και αμετάκλητα.

Άρα , όπως είπε, στις 7 Μαρτίου η απάντηση της Μέρκελ και της Γερμανίας θα είναι συντριπτική προς χώρες όπως του Βίζεγκραντ και η Αυστρία, χώρες με βαθιά οικονομική εξάρτηση από την Γερμανία, ότι η λύση θα είναι η αναλογική κατανομή 1 εκατομμυρίου προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Φυσικά αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί ένα δίμηνο ομαλοποίησης στο οποίο η Ελλάδα θα πρέπει είπε ο Γ.Καπόπουλος να έχει υποδομές αξιοπρεπούς διαβίωσης 70 χιλιάδων και πλέον προσφύγων.

Όμως η υπερεκτίμηση  της Τουρκίας είναι λάθος αφού στις 7 Μαρτίου αυτή θα προσέλθει στη Σύνοδο κορυφής στριμωγμένη γεωστρατηγικά, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από το προσφυγικό.

Η Γαλλία που σιωπά, έχει αναλάβει ρόλο για άλλα προσφυγικά ρεύματα που έρχονται σύντομα από την ΒΔ Αφρική με πιθανότερη την κατάρρευση στην Αλγερία.

Ο Γ. Καπόπουλος θεωρεί ότι η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να στριμώξει όσες χώρες θα προτιμούσαν η λύση να είναι ο εγκλωβισμός όλων στην Ελλάδα, αφού σε διαφορετική περίπτωση καταρρέει κατά τον ίδιο όλο το εγχείρημα της Ε.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News