default-image

ΠΕΔ: Η Κρήτη προετοιμάζεται για το προσφυγικό

Κρήτη
ΠΕΔ: Η Κρήτη προετοιμάζεται για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης αναμένεται να συζητηθεί το προσφυγικό και ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Κρήτη ,με τα σενάρια πλέον για έλευση προσφύγων  στο νησί να ενισχύονται, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το αν τελικά η Κρήτη θα μπει στο χάρτη της υποδοχής μέρους του κύματος των προσφύγων που έχουν συρρεύσει κατά δεκάδες χιλιάδες στην χώρα μας .

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ αναμένεται να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή  ενώ το θέμα έχει αναδείξει και το neakriti .gr με ρεπορτάζ  και γνώμες ανθρώπων της αυτοδιοίκησης και βουλευτών για τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει η μεγαλόνησος στο ενδεχόμενο φιλοξενίας των προσφύγων .

Το σίγουρό είναι ότι με ανήσυχο βλέμμα και διάχυτη αγωνία παρακολουθούν πλέον τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό, φορείς και τοπική κοινωνία της Κρήτης...Ο ένας μετά τον άλλο, αυτοδιοικητικοί  και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων αρχίζουν και διαισθάνονται, είτε σε επίπεδο πληροφόρησης, είτε σε επίπεδο εκτίμησης, πως σε μια κατάσταση που ελέω και ευρωπαϊκών τακτικισμών δείχνει να ξεφεύγει πλέον από τον έλεγχο δεν είναι διόλου... μακριά η εμπλοκή και της Κρήτης στη διαχείριση των τεράστιων προσφυγικών ροών.

Ρεπ:Γεωργία Μακάκη-Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News