Ειδήσεις

ΕΑΣΗ-ΟΑΣΝΗ: Ζητούν παραίτηση Ηγουμενίδη.Τι απαντά ο ίδιος

Την παραίτηση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη ζητούν εδώ και τώρα οι πρόεδροι της ΕΑΣΗ και της ΟΑΣΝΗ.Αιτία οι  πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ηγουμενίδη σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega ,σχετικά με την φραστική επίθεση που δέχτηκε προ ημερών έξω από την ΚΡΗΤΗ TV.

Οι κ. Ανδρέας Στρατάκης και Γιώργος Τζωρτζάκης σήμερα  εμφανώς εξοργισμένοι ,μέσα από το neakriti.gr, υποστηρίζουν ότι στην διάρκεια της  ημέρας  θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το θέμα λέγοντας ότι "οφείλει ο κ. Τσίπρας να πάρει θέση με το δεδομένο μάλιστα ότι είναι και ο ίδιος εκλεγμένος Βουλευτής Ηρακλείου" ενώ προχωρούν  ακόμη και σε καταγγελίες φωτιά.

Η απάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη: Δεν υποκύπτω σε πιέσεις

Νωρίς το μεσημέρι ο κ. Ηγουμενίδης με γραπτή δήλωση του επανέλαβε  ότι δεν έχει προσωπική διαφορά με κανέναν από τους πρωταγωνιστές του γνωστού επεισοδίου χαρακτηρίζοντας μάλιστα  την δήλωση του "για αποβράσματα αγροτών" ως ατυχή ενώ αναφορικά  με το αίτημα των κ. Στρατάκη και Τζωρτζάκη να ζητήσει συγνώμη ειδάλλως να παραιτηθεί ,ο κ. Ηγουμενιδης περνάει στην αντεπίθεση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υποκύπτει σε πιέσεις και ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι και θα παραμείνει σταθερή.

Καταγγελίες για τον  διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Ηγουμενίδη

Το πρωί οι κ.Στρατάκης και Τζωρτζάκης έστρεψαν τα βέλη τους και προς τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Ηγουμενίδη κάνοντας λόγο για μεγάλα ποσά(800.000 ευρώ) που χρωστάει ο ίδιος τόσο στην Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου αλλά και σε παραγωγούς από τη ευρύτερη περιοχή των Αρχανών, ως πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων που χρεοκόπησε. Ωστόσο απάντηση στο θέμα έδωσε μέσω της γραπτής δήλωσης του έδωσε ο Βουλευτής  που έκανε λόγο για παραφιλολογία περί ειδικών έμμισθων συνεργατών με μεμπτές υποθέσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ηγουμενίδη

«Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, ότι δεν έχω προσωπική διαφορά με κανέναν από τους πρωταγωνιστές του γνωστού επεισοδίου, ούτε πρέπει τέτοιες ενέργειες να αντιμετωπίζονται ως προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσον αφορά την ατυχή έκφραση που χρησιμοποίησα εν βρασμώ ψυχής, δεν απηχεί σε καμία περίπτωση τη στάση μου απέναντι στο αγροτικό κίνημα,  στους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, ούτε απευθυνόταν σε αυτούς.

Παρακαλώ επίσης να σταματήσει η όποια παραφιλολογία περί ειδικών έμμισθων συνεργατών με μεμπτές υποθέσεις, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν δεν διαθέτω τέτοιους. Εκτός κι αν κάποιοι υπονοούν την εθελοντική προσφορά υποστηρικτών της συλλογικής μας προσπάθειας.

Θα επαναλάβω, τέλος, για μια ακόμη φορά, όσα είπα και στη Βουλή:

«Δεν υποκύπτω σε πιέσεις, δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν με τρομοκρατούν οι απειλές από όπου και αν προέρχονται[…] Όλοι όσοι μέσα από την προσδοκώμενη υποχώρησή μου στις φοβέρες τους, επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πυροδότηση ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων, ας το ακούσουν και από αυτό εδώ το Βήμα από εμένα πολύ καλά. Απευθύνονται σε λάθος άτομο![…] Η κυβερνητική πλειοψηφία, η Κυβέρνηση, που κορμός της είναι η Αριστερά, ούτε κινδύνεψε ούτε κινδυνεύει ούτε πρόκειται να κινδυνεύσει από εμένα. Αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αυτή τη θέση καταθέτω στον λαό μας και γι' αυτή μου τη θέση θα κριθώ από τον λαό μας.»

Το Γραφείο Τύπου

Ρεπ:Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια