default-image

Οι νοτιάδες "έδιωξαν"κρουαζιερόπλοιο από το Ηράκλειο

Κρήτη
Οι νοτιάδες "έδιωξαν"κρουαζιερόπλοιο από το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αφιλόξενο" αποδείχτηκε το πρωί  το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς σε συνδυασμό με τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν, δεν επέτρεψε να δέσει το κρουαζιερόπλοιου "Fantasia" με σημαία Παναμά .

Νωρίς το πρωί το κρουαζιερόπλοιο που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Ισραήλ μπήκε στο λιμάνι και προσπάθησε να δέσει στον προβλήτα  για λίγες ώρες προκειμένου και οι τουρίστες να έχουν την ευκαιρία να  ξεναγηθούν στην πόλη του Ηρακλείου .

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, όπως είχε γράψει απο χθες το neakriti. gr,ωστόσο δεν έδωσαν στο πλοίο τη δυνατότητα να δέσει ενώ εξαιτίας και του μεγάλου μεγέθους του (333 μέτρα μήκος )δεν ήταν εφικτό να ελιχθεί περισσότερο εντός του λιμένα.

"Λυπούμαστε για το γεγονός",υπογραμμίζει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του ΟΛΗ ,Απόλλωνας Φιλιππής. "Ήμασταν σε επαφή με την ομάδα πλοήγησης του Λιμεναρχείου για το ενδεχόμενο να γίνονταν κάποιοι ελιγμοί ώστε το πλοίο να καταφέρει να δέσει τελικά.Ωστόσο αυτό δεν μπόρεσε να γίνει παρά τις προσπάθειες και τις δικές μας και του καπετάνιου που πήρε τελικά την απόφαση να εγκαταλείψει το λιμάνι."

Μετά από λίγη ώρα το "Fantasia" άφησε το λιμάνι και  κατευθύνεται προς την Ιταλία ,τον επόμενο προγραμματισμένο σταθμό του, αφήνοντας  και  μια πικρή γεύση στους χιλιάδες επιβάτες και πλήρωμα που περίμεναν να δουν από κοντά την πόλη και γιατί όχι να προσφέρουν και μία μικρή τονωτική ανάσα στην αγορά.

Ρεπ:Βάλια Μπούη-Ράνια Μωραίτη

Φωτογραφία :Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News